İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevleirne devam etmekte olan Emniyet Genel Müdürlüğü EGM farkı sınıfları için polis alımları gerçekleştirmektedir. Açık odluğu tespit edilen sınıflar için polis alımı yapılmakta olup önümüzdeki aylar içerisimde 23. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM için 10 bin polis alımının yapılması planlanmaktadır.

Buna göre 23. dönen Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM'in 10 bin polis alımı, Polis Özel Harekat PÖH sınıfı için mi yoksa normal polis memuru sınıfı için mi yapılacak net olarak bilinmiyor fakat uzun süredir Polis Özel Harekat PÖH sınıfı için alımlar yapılmadığı için adaylar PÖH alımı yapılmasını talep etmektedir.

PÖH ALIMI YAPILACAK MI?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile 23. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM'e toplam 10 bin polis alımı yapılacağı öğrenildi. En son Polis Özel Harekat PÖH sınıfı için alımlar 19. dönem POMEM kapsamında yapılmıştı ve o alımdan hariç bir daha PÖH alımı yapılmadı. Bu sebepten dolayı adaylar PÖH alımına yoğun ilgi gösterdiği için 23. dönem POMEM'in PÖH için yapılabileceği düşünülmektedir.

Ancak polis memuru alımına ihtiyaçlar duyulduğu için 23. dönem POMEM'in polis memuru sınıfı için yapılabileceği de yüksek ihtimal olarak gözüküyor. 22 Temmuzda yapılacak olan lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'nin sonuçlarının açıklanması ardından ilanların yayımlanması bekleniyor. İlanlar yayımlandığında İşin Olsa ekibi olarak sizlere bilgi vereceğiz.

İlan Yayımlandığında Haberdar Olmak İster Misiniz?
Anlık Bildirim: İşin Olsa Mobil Uygulamamızı İndirin (Android - iOS)

Editör: TE Bilisim