İçişleri Bakanlığına bağlı olarak görevlerini sürdürmekte olan Emniyet Genel Müdürlüğü farklı sınıflar için Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO, Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM ve Polis Amirleri Eğitim Merkezi PAEM kapsamında polis memuru ile komiser yardımcısı alımlarını sürdürmeye devam ediyor. Ancak uzun bir süredir Polis Özel Harekat PÖH alımı yapılmamaktadır. Peki PÖH alımları ne zaman yapılacak? PÖH alımı ilanı ne zaman yayımlanacak?

Bilindiği üzere en son 19. dönem POMEM kapsamında Polis Özel Harekat PÖH alımı yapılmış ve Türkiye geneli 270 bin civarı aday başvuru yapmıştı. PÖH sınıfına yoğun rağbet gösteriliyor ve sosyal medya ile imza siteleri aracılığı ile adaylar seslerini duyurmaya çalışarak PÖH alımının yapılmasını talep etmektedir. Peki PÖH alımı neden yapılmıyor?

PÖH ALIMI NEDEN YAPILMIYOR?

Emniyet Genel Müdürlüğünün en seçkin sınıflarından birisi PÖH olarak biliniyor ancak PÖH sınıfına alım neden yapılmıyor. Öyle ki PÖH sınıfındaki kadrolarda büyük bir boşluk bulunmaması ve eksiklerin meslek içi kaydırmalar ile kapatılmasından dolayı PÖH sınıfına alım yapılmıyor. Ancak önümüzdeki süreçlerde PÖH alımının yapılacağı ön görülmektedir.

PÖH ALIMI VE HABERLERİNİ BU SAYFALARDAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim