Görev tanımında terör örgütlerine yönelik özellikle meskun mahal veya kırsal alanlarda gerçekleştirilen silahlı eylemleri bitirmek, engellemek ve bu eylemleri gerçekleştirenleri yakalamak gibi maddeler yer alan ülke güvenliğinden sorumlu olan Polis Özel Harekat mensubu olarak binlerce polis görev yapmaktadır. Özellikle derece ve kademeye göre farklı maaş alan emniyet mensupları için Ocak ayında ilk zam ödenmiş olup şimdi gözler ise Temmuz’da açıklanacak olan ikinci zam oranına çevrilmiş durumda.

Temmuz’da açıklanacak olan enflasyon oranı ile emekli ve memurlar olmak üzere PÖH mensuplarının maaşlarına da zam yapılaması gündemde yer alıyor. Hükümet ve sendika yetkilileri toplu sözleşme kapsamında memurlara Ocak ve Temmuz olmak üzere 6 aylık süreler ile zam yapılmasını kararlaştırmıştı. Enflasyon oranında göre yapılacak olan bu zamlarda ikinci ödemeler ise Temmuz ayında netlik kazanacak. PÖH’ler de dahil olmak üzere memur maaşlarına Temmuz’da %5 zam ve aylık enflasyonun %4’ü aşan kısmı şeklinde bir artış yapılması gündemdedir. İçişleri Bakanlığı Emniyet Müdürlüğü personel maaşları dikkate alındığında 2019 Ocak ayında:

  • Lise ve ortaokul mezunu polis, baş polis ve kıdemli polis maaşları en az 4 bin 729 ₺’den 5 bin143 TL’ye kadar derece ve kademeye göre farklılık gösteriyordu.
  • Yine ön lisans ve lisans mezunu polislerin maaşları ise kademe ve derece farkına göre 4 bin 735  TLden 5 bin 279 ₺’ye değişmekteydi.

Temmuz ayında yapılacak olan zam ile PÖH maaşları da dahil olmak üzere memurların maaşlarında%5 ve %4’ün aşan kısmı kadara artış beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim