İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan bir açıklamada PÖH alım süreci ve başvurularıyla ilgili en sık sorulan sorulara yanıtlar verilmişti. Soylu tarafından yapılan açıklamaya göre hali hazırda 25 bin PÖH görevine devam ediyor ve bu sayı şimdilik ihtiyacı karşılıyor. 

AÇIKTAN PÖH ALIMI SON BULUYOR

Soylu, daha önce yaptığı bir açıklamada  "kızlarımız ve erkeklerimiz PÖH olmak istiyorlarsa önce polisliğe başvursunlar çünkü teşkilat bünyesine PÖH alımının yine teşkilat içerisinden yapılmasını daha uygun görüyoruz" demişti. Bu kapsamda PÖH alımının artık açıktan yapılmayacağının da sinyali verilmişti.

SÖZ VERMİŞTİ

Süleyman Soylu, katıldığı televizyon programındaki açıklamalarına "Kızlarımıza sözüm var, en azından kadın Polis Özel Harekat alımı için ilana çıkacağız. İlan tarihi için net bir şy söyleyemem ancak, Polis Akademisi Başkanlığı şuan ihtiyaçların belirlenmesi noktasında araştırmalarını sürdürüyor" diyerek devam etti.

SON İLAN ÇIKILACAK

Soylu tarafından yapılan açıklamaya göre daha önceden verilen söz nedeniyle son bir PÖH alım ilanı daha yayınlanacak, ancak bu ilanın sonrasında PÖH olmak isteyenlerin önce polis olması daha sonra meslek içinden PÖH geçişi yapması gerekecek. PÖH alımlarıyla ilgili haberleri takip etmek için isinolsa.com'u sık sık ziyaret edin.

Editör: TE Bilisim