İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilmek üzere polis özel harekat branşı için yeni personeller istihdam edilecek.

Polis Akademisi Başkanlığı 31 Ağustos tarihli resmi gazetenin çeşitli ilanlar başlığında yeni bir duyuru açıkladı. Buna göre yoğun bir ilgi gören meslek gruplarından bir tanesi olan, uzun bir zamandır beklenen ilanlardan bir tanesi kadın PÖH alımı için yakında bir ilan açıklanacak. Polis Akademisi Başkanlığı 25. dönem POMEM özel harekat sınavı duyurusuna göre POMEM merkezlerinde özel harekat branşı için en az lise mezunu olarak başvuru alacak. Ön lisans ve lisans mezunları için yurt dışından mezunlar denkliği olması ile başvuru yapabilecekler.

200 KADIN KOMİSER YARDIMCISI;

Polis Akademisi kadın adaylara yönelik olarak kadın komiser yardımcısı alımı yapacak. Adayların Lisans mezunu olmaları gerekli olacak. İlerleyen günlerde pa.edu.tr adresi üzerinden sınav ilanı açıklanacak.

BAŞVURU TARİHİ İLE SINAV;

Resmi gazetenin açıklamasına göre Polis Akademisi Başkanlığı daha sonra pöh alımları ile komiser yardımcısı için ön başvuru tarihleri için yeni duyuru açıklayacak.

ERKEK PÖH ALIMI YAPILACAK MI?

İçişleri Bakanlığının EGM, kadın pöh kadrosunda 500 kişilik duyurunun ardından; erkek adaylarda kendileri için yeni bir ilan açıklayıp açıklanmayacağını merakla sormaktalar. Sosyal medya üzerinden seslerini duyuran pöh adayları erkek pöh alımı için ilan beklediklerini aktarmaktalar. Buna ilişkin son detayları aktarmaya devam edeceğiz. PÖH alımı başvuru şartlarında ise;

BAŞVURU ŞARTLARI;

Daha önceki alımlardaki başvuru şartlarına göre; T.C. vatandaşı olmak, eğitim şartında en az lise mezunu olmak, yaş şartında 18 yaşını tamamlamış olmak, en fazla 28 yaşından gün almamış olmak, Emniyet teşkilatı sağlık yönetmeliğinde açıklanan sağlık şartlarını taşımak, silah taşımaya engel bir durumun olmaması, kendisinin ve eşinin sabıkasının temiz olması, kamu haklarından mahrum olmamak, güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu sonuçlanmak ve ayrıca fiziki şartlara sahip olmak gerekli olacak (boy, kilo). Diğer başvuru şartlarına sahip olmak gerekli olacaktır.  İlan açıklandığında başvuru şartları ve diğer detaylar belli olacak.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim