Emniyet Genel Müdürlüğü yayımladığı duyuruya göre bazı nitelikler doğrultusunda Temel özel harekat kursu ile alım yapacak. Bu bağlamda Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi başkanlığınca 2019 yılı içerisinde kurs düzenlenmesi planlanmaktadır. Kursa katılım için başvuru şartları belirtildi.

MÜLAKAT VE UYGULAMALI TEST İÇİN ARANAN ŞARTLAR?

Emniyet Genel Müdürlüğü yayımladığı duyurusunda başvuru şartları olarak, Gönüllü ve İstekli olmaki Son başvuru tarihi itinbari ile Polis Memuru Personel için, Komiser Yardımcısı ve Komiser Rütbesindeki personel için 30 yaşından gün almamış olmak, Özel harekat birimlerinde göreve başladıktan sonra çeşitli nedenlerle branştan çıkarılmış olmamak, Başkomiser rütbesindeki personeller için 33 yaşından büyük olmamak, Emniyet Amiri personelleri için 36 yaşından büyük olmamak, Hakkında devam eden adli ve idari bir soruşturma bulunmamak, Daha önce açılmış olan özel harekat kursundan eğitici personel raporu ile ilişiği kesilmemiş olmak, Son 3 yıl içerisinde kademe ilerlemesinin durdurulması veya ikiden fazla aylık kesimi cezası almamış olmak,  Daha önce açılmış olan özel harekat kursuna katılmaya hak kazandıktan sonra feragat etmemiş olmak, Son 3 yıllık performans değerlendirme puanı çok iyi olmak şartları aranacak.

BAŞVURULAR:

2019 yılı içerisinde yapılacak Temel Özel Harekat Kursuna başvurular, başvuru şartlarını taşıyan polis memurları için geçerlidir. Buna göre adaylar en geç 30 Nisan 2019 tarihine kadar bulundukları idari bürolara yapılabilecek.

TEST PARKURU ENGELLERİ?

PÖH için başvruru yapacak polis memurlarını test parkurunda bazı engeller bekliyor. Buna göre belirtilen 7 engeller, 25 Çakı, 25 Squat, 5 Barfiks,25 Şınav, 76 saniye algı testi ve 1500 metre koşuyu (5.50 dakika)  tetslerini tamamlayan adaylar sınavda başarılı olak sayılacak. Ancak bunları başarılı olarak tamalayamayan adaylar diğer parkurlara geçemeyeceklerdir.

Editör: TE Bilisim