Birçok kişinin merakla beklediği ilanlardan biri olan PÖH alımı için geçtiğimiz ay sonunda 500 kadın PÖH alımına dair bir ilan yayınlanmış olup başvurular bu ay içerisinde gerçekleşti. Özellikle erkek adayların da merakla beklediği erkek PÖH alımilanı henüz yayınlanmamış olsa da Bakan Soylu tarafından yapılan en son açıklamada sayısı olarak az da olsa alımın yapılacağı açıklanmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamasında polis özel harekat alımında dışarıdan alımının az olacağı, adaylara polislik başvurusunda bulunmalarını ve sonraki alımların polisler arasından yapılacağını ifade etmişti.

25. Dönem 500 Kadın PÖH Alımlı

Polis Akademisi tarafından ağustos ayı sonunda yayınlanan alım ilanında 2 bin 500 komiser yardımcısı ve 500 kadın PÖH alımı yapacağını açıklamıştı. Polis Akademisi Başkanlığı 25. dönem POMEM özel harekat sınavı duyurusuna göre POMEM merkezlerinde özel harekat branşı için en az lise mezunu olarak başvuru alacak. Bunun yanı sıra adayların en az 65 KPSS puanına sahip olması gerekmektedir.

Soylu Açıklamıştı

Bakan Soylu tarafından yapılan en son açıklamada sayısı olarak az da olsa alımın yapılacağı açıklanmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamasında polis özel harekat alımında dışarıdan alımının az olacağı, adaylara polislik başvurusunda bulunmalarını ve sonraki alımların polisler arasından yapılacağını ifade etmişti.Bakan Soylunun açıklamasından yola çıkarak 25.Dönem PÖH alımlarında erkek adaylar için de bir kadro ayrılması bekleniyor. Özellikle 25.dönem polis alımıile ilgili olarak ekim sonu gibi yayınlanması beklenen 10 bin polis alımından sonra gelecek dönemlerde teşkilat içerisinden alım yapılması halinde birçok erkek aday da bu olanaktan yararlanma imkânı bulabilir.

Editör: TE Bilisim