Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayınlan ilanda 500 kadın alımı yapılacağı açıklanmış olup PÖH başvurularını bekleyen binlerce adayın merak ettiği konulardan biri de Polis Özel Harekat Parkuru olarak yer aldı. Diğer PMYO ve POMEM alımlarından farklı olan PÖH parkuru nasıl olacak, geçen yıla göre değişiklik var mı, tüm bu konular adayların merak ettiği konular arasında yer almaktadır. Bu yılki PÖH alımına yönelik ilan da beklenirken adaylar girecekleri zorlu parkur aşamasına da şimdiden hazırlanmaya başlamak istemektedir. Bu yıl yapılacak olan PÖH alımında ise geçtiğimiz yıllarda yapılan alımlardaki parkura benzer bir parkur olması bekleniyor.

500 PÖH Alım İlanı Yakında Açıklanacak

Resmi Gazete’de ilan hakkında “Ön başvuru tarihleri ve sınava ilişkin diğer esaslar 14/07/2019 tarihinde yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonucu sonrası Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecektir.” şeklinde açıklamalar yer verilmiştir. Buna göre sınav sonuçlarının da açıklanması ile birlikte alım ilamının yakında açıklanması bekleniyor.

En Son PÖH Alımı 2016’da Yapıldı

2019 yılı içerisinde yapılması beklenen PÖH alımına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Bu noktada adaylar, ilanın en kısa sürede yayınlanmasını bekliyor. BU noktada en son PÖH alımı 2015 yılında ilan edilmiş ve 2015 yılında 5 bin PÖH alımı gerçekleştirilmiş olup adaylar eylül ve ekim aylarında başvurularını gerçekleştirmişti.2016’da 10.000 kişilik PÖH alımı gerçekleştirilmiş olup aralık ve ocak ayında alımlar gerçekleşmiştir.

2016’da PÖH Parkuru Nasıldı?

En son 2016’da gerçekleşen PÖH alımında adayların sınava tabi tutulduğu parkur şu şekilde açıklanmıştı.

  • Aday “BAŞLA” komutu ile çizgiyi geçtiği anda süresi başlayacaktır. İlk etap olarak aday jimnastik sıçrama tahtası üzerinden 5 kez sağa sola sıçrama hareketi yapacaktır. Sıçrama tahtası boyu 2.5 metre, yüksekliği 40 cm ve genişliği 20 cm olacaktır. Sıçrama tahtası üzerinden her bir eksik sıçrama için ceza karşılığı olarak bitiş süresine (2) saniye ilave edilecektir.
  • Lastik içinden geçme etabında adaylar 6 adet lastik içerisinden tek ayakla (sağ ayak sağ lastik, sol ayak sol lastik) sıçrayarak geçecektir. İçerisine basmadan geçilen her bir lastik için ceza karşılığı olarak bitiş süresine (2) saniye ilave edilecektir. İç genişliği 17 inch (43.18 cm) olan lastikler çapraz ve birbirine bağlı şekilde olacaktır. Lastikler yatırıldığında yüksekliği 18 cm olacaktır.
  • Ağırlık taşıma etabında adaylar, 30 kg (15x2) ağırlığında iki kum torbasını aralarında 10 metre mesafe bulunan iki dubanın dışından dolaşarak taşıyacak ve ağırlıkları taşımaya başladıkları noktaya bırakacaktır.
  • Sağlık topuna dokunma hareketinde adaylar iki nokta arasında yerde duran sağlık toplarından koşu istikametinde önce ikinci topa ardından ilk topa ve tekrar ikinci topa dokunarak 3 kez dokunuş yapacaklardır. Her bir eksik dokunma için ceza karşılığı olarak bitiş süresine (2) saniye ilave edilecektir.
  • Düz takla hareketinde aday, yer minderinde öne doğru (1) defa düz takla atacaktır.
  • Slalom koşu etabında 6 adet slalom çubuğu (1.5 metre yüksekliğinde ve 2.5 metre aralığında) dışından dolaşılarak tamamlanır. Her bir eksik geçiş için ceza karşılığı olarak bitiş süresine (2) saniye ilave edilecektir.
  • Engel etabında 4 adet engel (üstten geçilecek engel yüksekliği 50 cm ve alttan geçilecek engel yüksekliği 95 cm olup engeller arasındaki mesafe 2 metre) üstten-alttan, üstten-alttan olmak üzere geçilir ve koşarak bitiş noktası geçildiğinde parkur tamamlanmış olur. Engel etabında her bir eksik geçiş, engeli hatalı geçme, devirme ve düşürme için bitiş süresine (2) saniye ceza olarak ilave edilecektir.

Editör: TE Bilisim