Günümüzün en çok tercih edilen meslekleri arasında yer alan ve binlerce adayın alım ilanını merakla beklediği Polis Özel Harekat meslek grubuna yönelik alımlar Polis Akademisi Başkanlığı tarafında gerçekleştiriliyor. 2019 yılı itibari ile en çok beklenen alımlardan biri olan PÖH alımı hakkında geçtiğimiz günlerde Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamada lise mezunları adayların da ilana başvurabilecekleri hususunda açıklamalar vardı. Hem kadınlar hem de erkekler için gerçekleştirilecek olan alımlarda KPSS şartının düşürülmesi de gündemde yer alıyordu.

Son Üç Yılda Yapılan Alımlar

2019 yılı içerisinde yapılması beklenen PÖH alımlarında adaylar, ilanın en kısa sürede yayınlanmasını bekliyor. Geçtiğimiz yıllarda da yapılan alımlarda toplamda xx PÖH alımı gerçekleşmişti. Bu yıl da kuruma önemli sayıda bir alım yapılması gündemde yer alıyor. İşte son 5 yılda yapılan PÖH alımları.

2015 yılında 5 bin PÖH alımı gerçekleştirilmiş olup adaylar eylül ve ekim aylarında başvurularını gerçekleştirmişti.

2016’da 10.000 kişilik PÖH alımı gerçekleştirilmiş olup aralık ve ocak ayında alımlar gerçekleşmiştir.

2017’dePÖH alımı gerçekleşmemiş olup 20. Dönem kapsamında 10 bin polis memuru alımı gerçekleştirilmiştir.

2018 yılında da PÖH alımı yapılacağına dair söylentiler olmuş fakat bu yılda herhangi bir alım gerçekleşmemiştir.

2019 yılı içerisinde ise yapılan açıklamalar doğrultusunda PÖH alımı yapılacağı açıklanmış fakat henüz ilana veya diğer detaylara ilişkin bir bilgi paylaşılmamıştır.

Editör: TE Bilisim