Geçtiğimiz günlerde yayınlanan 24. dönem POMEM alımının ardından adayların gözü PÖH alımına çevrildi. Genellikle sırasıyla alımların gerçekleştirildiği iki birim ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Süleyman Soylu, polis açığının halen olduğunu ve özellikle polislerin çalışma şartlarını iyileştirmek için daha fazla alım yapılacağını belirtmişti.

Ayrıca PÖH alımı ile ilgili de bir açıklamada bulunan Soylu, açıktan PÖH alımının artık yapılmayabileceğini belirtmiş fakat daha önce söz verdiği için son bir kez daha PÖH alımı yapılacağını belirtmişti. 

24'üncü dönem POMEM alımları sadece kadınlara yönelik olsa da PÖH alımında da yine kadınlara kontenjan ayrılması bekleniyor. Bu açıdan PÖH alımlarını bekleyenler sadece erkekler değil, ciddi miktarda kadın aday da Süleyman Soylu ya da yetkili birimlerce yapılacak açıklamaları bekliyor.

PÖH ALIMI SİSTEMİ DEĞİŞİYOR

PÖH alımları daha önceki yılarda açıktan yapılıyordu, ancak yeni sistemle birlikte PÖH olacak kişilerin meslek içinden seçilmesi yani zaten polis olması kararı kılındı. Bu açıdan PÖH olmak isteyen adayların yayınlanacak son ilanın ardından önce polis olması daha sonra PÖH birimine geçmek için başvuru yapması gerekiyor. 

DUYURU NEDEN YAPILMIYOR?

PÖH alımı ile ilgili duyurunun 24'üncü dönem POMEM alımı sürecinin tamamlanmasının hemen sonrasında yapılması bekleniyor. Adaylar geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 24'üncü dönem POMEM alımının başvuru prosedürleri tamamlandıktan sonra yeni bir alım ilanıyla karşılaşacaktır. Bakan Süleyman Soylu'nun yani konuyla ilgili bilgi verebilecek en yetkili kişinin  PÖH alımının yapılacağını belirttiğini tekrar hatırlamakta fayda var.