Polis Akademisi Başkanlığı 25. dönem PÖH alımlarında kadın adaylar için 500 kontenjan ayırdı. Polis memuru kadrolarında en çok ilgi gören branşlardan bir tanesi de polis özel harekat alımları için oluyor. Buna göre polis eğitim merkezlerine yetiştirilmek üzere kadın pöh alımları lise ve dengi okullardan mezun olan adaylar arasından alındı. 2020 yılında pöh alımları dışarıdan yapılmayacak mı? Bakan Soylu bu konuda önemli açıklamalar yaptı.

PÖH ALIMI OLACAK MI?

Gazeteci Hakan Çelik'in konuğu olan Bakan Süleyman Soylu PÖH alımlarının olmayacağını bundan sonra polis memurlar arasından alımları yapılacağını ifade etti. Buna göre başvuru yapmak isteyen adayların önceliği, polis mesleğini sürdüren memurlar arasından olacak.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Pöh alımı başvuru şartlarında adayların 18 yaşını tamamlamış olmaları gerekli olacak. 28 yaşından gün almamış adayların başvuru yapmaları istenilecek. Diğer şartlarda lise, ön lisans veya lisans mezunu adaylar başvuru yapabilecek. Emniyet teşkilatı sağlık şartlarını taşımaları gerekli olacak. Adayların silah kullanmalarında herhangi bir engel olmaması gerekli olacak. Kamu haklarından mahrum olmamak gerekli olacak, güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu olmak istenilecek.

İŞİN OLSA