Polis Akademisi tarafından 2019 yılı içinde yapılacak olan 500 kadın PÖH alımında ilanın yayınlanması ile merakla bekleyen adaylar da başvuru şartlarını ve diğer detayları öğrenmiş oldu. Adaylar yayınlanan ilan ile birlikte bir şok yaşamış oldu. Zira daha önce de Soylu tarafından yapılan açıklamada "Lise mezunu kadın özel harekat alımı yapacağız ama orada bir KPSS şartı var. Geçen sefer özel bir kanun çıkartmıştık. Aldığımız hiçbir özel harekat için KPSS şartı aramamıştık. KPSS şartı olmadan almıştık. Bu kanun o döneme aitti. Dikkat ederseniz 15 Temmuz'dan sonraki bir şart idi. 15 Temmuz sonrası ihtiyacımızı karşılamaya yönelik bir adım idi. Şimdi kadın özel harekat alacağız. O kardeşlerimizde KPSS imtihanına girsinler." İfadelerine yer vermişti. Bu da 2019 yılında yapılan alımlarda KPSS şartının yer alacağının ilk sinyallerini vermişti.

2019 500 Kadın PÖH Alım Şartları Nelerdir?

İlgili alım için adaylardan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az lise mezunu olmak, 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının lise mezunları için KPSS P94 puan türünden en az (65), önlisans mezunları için KPSS P93 puan türünden en az (65), 2018 veya 2019 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının lisans mezunları için KPSS P3 puan türünden en az (60) puan almış olmak temel şartları aranıyor.

Adaylar KPSS Şartına Tepkili

Her ne kadar Bakan Soylu tarafından yapılan açıklamada KPSS şartının olacağının ilk sinyalleri yer almışsa da birçok lise mezunu aday 2019 yılında yapılan PÖH alımında KPSS şartının gelmesine tepki gösteriyor. Sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışan adaylar artık KPSS şartı ile polis alımının kaldırılmasını talep ediyor. İşte sosyal medya da #poehkpssistemiyoruz etiketi ile paylaşılan mesajlardan birkaçı ve adayların tepkileri.