Geçtiğimiz günlerde duyurusu yapılmış olan Kadın PÖH alımları içinbaşvuru süreci 27 Eylül 2019 tarihi itibari ile son buldu. Binlerce adayın başvuru yaptığı bu ilan için adaylar şindi başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacğaını, Fiziki Yeterlilik sınavı parkur detaylarını ve diğer aşamaları merak etmeye başladılar. Bu haberimizde sizlere 2019 yılı 500 Kadın Polis Özel harekat alımı için Fiziki Yeterlilik parkuru hakkında bilgiler vereceğiz.

EN SON ALIM 2016 YILINDA YAPILMIŞTI!

Polis Özel harekat alımları en son 2016 yılı Aralık ayında yapılmıştı. Söz konusu alım 19. POMEM kapsamında 10 bin kişilik kadro ile alınmıştı. Söz konusu 10 bin kişilik PÖH alımına 300 bin e yakın adaydan başvuru alınmıştı ve sadece 10 bin kişi görevine başladı. 

2019 PÖH ALIMI DETAYLARI:

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından Eylül ayında başvuruları alınmış olan 500 kadın Polis Özel Harekat alımı yapılacak. Adaylar başvurularına 19 Eylül 2019 tarihi iitibari ile başlayıp 27 Eylül 2019 tarihinde sonlandırdılar. Peki 2019 yılı için Fiziki yeterlilik parkuru detayları ne olacak?

Fiziki yeterlilik Parkuru İçin Beyan : Adayların fiziki yeterlilik sınavı parkuruna katılmasına engel sağlık probleminin bulunmadığına dair beyanı. (sınav giriş belgesi yayınlandığı tarihte, söz konusu evrak https://www.pa.edu.tr adresinden indirilecektir.) belgesi başvuru belgeleri arasında yer almaktadır.

Adaylar Özel Harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere POMEM sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir. Giriş sınavları, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı şeklinde yapılır.

İnternet üzerinden ilan edilen yer ve tarihte adayların şahsen başvuruları (evrak teslimi) ön sağlık kontrolü, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı yapılacaktır. Hakkında “Özel Harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar, bir sonraki sınav aşamasına geçemezler. Fiziki yeterlilik sınavında adayların tabi tutulacağı parkur ve talimatı ayrıca Polis Akademisi Başkanlığı https://www.pa.edu.tr resmi internet sayfasından duyurulacaktır.

Adayların Fiziki Yeterlilik Sınavında yanlarında spor hareketlerine uygun kıyafet ve ayakkabı getirmeleri faydalarına olacaktır.

PARKUR ADIMLARI NASIL OLUR?

Polis Akademisi Başkanlığı 2019 yılı PÖH alımları için parkur hakkında herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak 2016 yılında yapılan PÖH alımlarına göre parkut aşamaları 14 adımdan oluştu. Bu kapsamda,

  1. Paralel bar etabı,
  2. Sıçrama tahtası etabı,
  3. Lastik içerisinden geçme etabı,
  4. Ağırlık taşıma etabı,
  5. Takla atma etabı,
  6. Denge aleti etabı,
  7. Barfiks çekme etabı,
  8. Slalom koşu etabı,
  9. Engel etabı, 
  10. Aday bitiş çizgisinden geçerken vücudunun herhangi bir uzvuyla dijital fotoselli kronometreyi durdurması halinde parkuru tamamlamış olur
  11. Parkur içerisinde herhangi bir istasyonu yapmayan veya yapamayan aday elenir
  12. Teknik bir arızanın dışında hiçbir adayın fiziksel yeterlilik parkuru sınavını tekrar yapmasına izin verilmeyecektir.
  13. Fiziki yeterlilik sınavı parkurunda sınav esnasında oluşabilecek herhangi bir sorunda sınav komisyonu başkanı ve üyeleri komisyonda görevli üye beden eğitimi öğretim elamanın görüşünü alarak karara bağlar
  14. Adayların parkuru bitirme sürelerinde saliseler göz önüne alınmayacak yalnızca saniyeler baz alınarak bitirme süresi olarak yazılacaktır.

Şeklinde adımlar yer aldı.

2016 YILI PÖH ALIMI PARKUR DETAYLARI

Editör: TE Bilisim