Birçok kişinin merakla beklediği ilanlardan biri olan PÖH alım ilanı henüz yayınlanmamış olsa da Bakan Soylu tarafından yapılan en son açıklamada sayısı olarak az da olsa alımın yapılacağı açıklanmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamasında polis özel harekat alımında dışarıdan alımının az olacağı, adaylara polislik başvurusunda bulunmalarını ve sonraki alımların polisler arasından yapılacağını ifade etmişti.

25. Dönem PÖH Alımları

Merakla bekleyen adaylar içerisinde kadınlar da bulunuyor. Birçok kadın aday PÖH alımlarında kadınlara da kadro açılmasını ve açılan kadro sayısını da yüksek olmasını bekliyor. Daha önce de gündeme gelen kadınlara ilişkin PÖH alımlarında ayrı bir kadro açılması ve bu kadronun sayısının ise yüksek olması 2019 yılında yapılacak olan alımda tekrar gündeme geldi.

2019 yılı PÖH alımlarında henüz ilan açıklanmamış olsa da adayların:

  • T.C. vatandaşı olmak,
  • En az lise mezunu olmak,
  • 28 yaşından gün almamış olmak,
  • Fiziki yeterliliği sağlamak şartları aranmaktaydı.

Bakan Soylu’nun açıklamasından yola çıkarak 25.Dönem PÖH alımlarında kadın adaylar için de bir kadro ayrılması bekleniyor. Özellikle 25.dönem polis alımı ile ilgili olarak ağustos sonu gibi yayınlanacak olan ilanda 3 bin kadın polis alımı yapılması bekleniyor. Gelecek dönemlerde teşkilat içerisinden alım yapılması halinde birçok kadın aday da bu olanaktan yararlanma imkanı bulabilir. İlan yayımlandığında haberdar olmak için İşin Ola Mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim