Geçtiğimiz günlerde yapılan duyuruya göre, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere 7 kişilik boş kadro ile personel alımı yapacağını belirtmişti. Duyuru Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmıştı ve artık başvurularda son günlere gelindi. Adaylar başvurularını en geç 08 Aralık 2017 tarihi saat 18:00 a kadar yapmak zorundadırlar.

Buna göre Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları bünyesine alımını yapacağı 7 personel adayından, Yabancı dil sınavı şartı arayacak. Ayrıca alımlar farklı dillerden yapılacaktır. Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Almanca dilinden 2, Fransızca dilinden 2, İngilizce, Danimarkaca, Arapçai İsveççe, Rusça ve İtanyalca dillerinden 3 olmak üzere toplamda 7 Sözleşmeli Personel alımı yapacak.

Adaylar bu dillerden Sözleşmeli Personel alım ilanına başvuru yapabilmeleri için, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki A bendinde bulunan, 1,4,5,6 ve 7. maddelerdeki şartları taşıyor olmak, Yazılı sınavın yapılacağı tarih itibari ile 40 yaşını doldurmamış olmak ve Üniversitelerin lisans eğitimi veren fakültelerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK tarafından onaylanmış olan Yurtiçi veya Yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmak şartlarını taşımaları gerekmektedir.

Adaylar başvurularını son başvuru gününe kadar sadece basvuru.ytb.gov.tr adresi üzerinen elektronik ortamda yapılacaktır. Başvuru sonrası başvurusu onaylanan adaylar 16 Aralık 2017 tarihinde yazılı sınava katılacaklar. Yazılı sınavdan başarılı olanlar ise sözlü sınava davet edilecektir.

İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim