Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak amaçlı personel alımı yapacağını belirtti. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı bünyesine alımını yapacağı kadro sayısı 7 kişilik boş kadro ile Sözleşmeli personel kadrosudur. İlana göre adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmıyacak. Alımlar KPSS siz personel alımı olacak olup, adaylardan Yabancı Dİl Sınavı şartı aranacaktır.

HANGİ DİLLERDEN KAÇ KİŞİ ALINACAK?

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı bünyesine 7 personel alımı yapacak ve bu yönde, Almanca dilinden 2, Fransızca dilinden 2, İngilizce, Danimarkaca, Arapçai İsveççe, Rusça ve İtanyalca dillerinden 3 sözleşmeli personel alımı yapacaktır.

HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı alım yapacağı adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki A bendinde bulunan, 1,4,5,6 ve 7. maddelerdeki şartları taşıyor olmak, Yazılı sınavın yapılacağı tarih itibari ile 40 yaşını doldurmamış olmak ve Üniversitelerin lisans eğitimi veren fakültelerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK tarafından onaylanmış olan Yurtiçi veya Yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmak şartları aranır.

Ayrıca adaylar başvuru yaptıktan sonra, Giriş sınavına katılacaklardır. Giriş sınavı yazılı ve sözlü olarak iki aşamadan yapılacak olup sınavın yazılı bölümü 16 Aralık 2017 tarihinde Ankara'da yapılacaktır.

BAŞVURULAR:

İlana başvuru yapacak adaylar, başvurularını en geç 08 Aralık 2017 tarihine saat 18:00 a kadar yapmaları gerekmektedir. Buna göre başvurular sadece basvuru.ytb.gov.tr adresi üzerinen elektronik ortamda yapılacaktır. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim