Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı yaptığı duyurusuna göre personel alım ilanı yayımladı. buna göre Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı bünyesine sözleşmeli olarak 7 personel alımı yapacak. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tercürebli personel ihtiyacını karşılamak üzere sınav ile sözleşmeli personel alacak. Giriş sınavı yazılı ve sözlü olarak iki aşamadan yapılacaktır. 

Sınavın ilk aşaması yazılı bölümü 16 Aralık 2017 tarihinde ankara'da yapılacaktır. Buna göre sınava katılmak isteyen adaylar aranan şartları taşımak zorundadırlar. Şartlar arasında Kamu personeli seçme sınavı şartı bulunmamakta. Ancak adayların Yabancı dil sınavı sonuçlarına ataması yapılacak. Buna göre Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Almanca dilinden 2, Fransızca dilinden 2 ve ingilizce dilinden 3 personel alımı yapacaktır.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR:

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı alım yapacağı personel adaylarından, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak veya Mavi kart sahibi olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki A bendinde bulunan 1,4,5,6 ve 7. maddelerindeki şartları taşımak, Yazılı sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 40 yaşından büyük olmamak, Yurtiçindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin lisans düzeyinde en az dört yıllık eğitim veren fakültelerinin İlgili bölümlerinden mezun olmak ve 978 sayılı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunda belirtilmiş olan Başkanlık faaliyetleri kapsamında3 yıllık tecrübe sahibi olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

İlana başvurular 01 Kasım 2017 tarihinde başlayacak olup, en geç 30 Kasım 2017 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar son başvuru günü en geç 18:00 a kadar başvurularını yapmş olmaları şarttır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar aşağıda verdiğimiz bağlantıyı kullanabilirler.

İlanın Tam Metni.

Editör: TE Bilisim