Ülkemizde uluslararası ve yurt içi alanda taşımacılık yapan onlarca gemi firması bulunmaktadır. Bu şirketler yaptıkları bildiriler ile kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacaklarını duyurmaktalar. Peki şuanda aktif olarak iş ilanı mevcut mu? Hani firmalar arayışta? Hangi pozisyonlarda iş ilanı var

Deniz taşımacılığı yapan firmaların ilanlar bölümlerini incelediğimizde çok sayıda personel alımı yapılacağını görmekteyiz. Üstelik adayların en çok merak ettiği şeylerden bir tanesi olan maaş olayı da oldukça dolgun denilebilir. Bilindiği gibi gemi mesleği zor olmak ile beraber bu sektörde iş bulmak biraz zordur. Ancak iş bulunduğunda gerçekten iyi paralar kazanılmaktadır.

Hani Pozisyonlara Alım Yapılmaktadır

Restoran Bölümü için Aşçı, Aşçı Yardımcıları, Garson, Komi ve Servis elemanları

Makina Bölümü için Makinacı, Elektrikçi, Kaynakçı, Tesisatçı, Yağcı ve Boyacı

Güverte Bölümü için Gemici ve vasıfsız personeller

Yukarıda adı geçen tüm pozisyonlarda çalışmak üzere farklı şirketler personel alımı yapmaktadır. Aranan nitelikler genel olarak aynı olmak üzere incelemek gerekirse firmalar erkek adaylar için askerlik ile ilgili sıkıntısının olmamasını ve genç bir yapıya sahip olmasını istemektedir. Bazı ilanlarda ikinci bir dil istenirken gerekli okulların gerekli bölümlerinden mezun olunması şartı bulunmaktadır.

Aynı zamanda adayların hiçbir şekilde seyahat sorunu olmamalı ve yurt dışına çıkışı için her hangi bir sıkıntısı bulunmamalıdır.

Editör: TE Bilisim