Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamıştı! Yeni hastanelere 3000 personel alımı ne zaman yapılacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin koca Geçtiğimiz günlerde bilim kurulu toplantısı sonrasında açıklamalar yaptı. Bunlardan bir tanesi de İstanbul ilinde açılacak olan hastanelere yönelik olarak sağlıkçı ve yardımcı personel kadrolarındaki istihdamlara yönelik oldu. Geçtiğimiz aylarda Sağlık Bakanlığı'na bağlı 81 il genelindeki kamu hastanelerine işçi ve memur kadrosunda 32000 personel alımı gerçekleştirildi. Bu alımlara ilave olarak 3000 sağlıkçı ya da yardımcı kadrolarında personel alımları ne zaman yapılacak?

EK 3 BİN PERSONEL ALIMI;

Alımların Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından ve Aile Çalışma Sosyal Hizmetler bakanlığına bağlı İŞKUR tarafından açıklanacak. Başvurular KPSS şartı ile veya KPSS olmadan gerçekleştirilecek. Başvuru ile ilgili kılavuzların önümüzdeki haftalar içerisinde açıklanarak adaylardan başvuruların alınması bekleniyor. Bilindiği gibi pandemi hastanelerinden Atatürk Havalimanı yerleşkesi içerisinde Profesör Dr. Murat Dilmener acil durum Hastanesi ile İstanbul'un diğer acil durum Hastanesi olan Hadımköy Dr İsmail Niyazi Kurtulmuş hastanelerinin tamamlanması ile tedavi hizmetlerine başlanacak.

BEKLENEN BAŞVURU ŞARTLARI;

Başvurularda 18 yaşını doldurmuş olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu olmak, 657 sayılı devlet memurları kanununda 48. maddedeki belirtilen genel şartlara sahip olmak, eğitim şartları ve KPSS şartlarına sahip olmak gerekmektedir. İlan kılavuzu açıklanır açıklanmaz anında öğrenmek için işin olsa sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim