Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını öncesinde Türkiye'nin istihdamına önemli bir katkı sağlaması bekleyen Volkswagen'in Türkiye genelindeki fabrika atağında aradan uzun zaman geçmesinin ardından yeni gelişmeler yaşanıyor.

Otomobil devi Ford ile Volkswagen yeni bir projede bir araya geliyor. Bu projede şehir minibüsü ve yük minibüsü üretimi başlayacak. Bunun için ilk adım fabrikanın yapılmasına yönelik oldu. Dev fabrika nerede olacağı şimdiden belli oldu. Kocaeli Gölcük ile Başiskele bölgesinde olacağı açıklandı. Peki üretim ne zaman başlayacak? Personel alımı ne zaman yapılacak?

VOLKSWAGEN 2 BİN PERSONEL İSTİHDAMI;

Bölgede kurulacak olan fabrikanın çalışmalarının ardından 2023 yılında tamamlanarak istihdam gerçekleştirilecek. Kocaeli ilinde yapılacak olan yatırımlar ile ilgili açıklamalar yapılmaya devam edilecek. Bu konuda gelişmeler olduğunda işin olsa okuyucularına gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. Sosyal medya üzerinden bizleri takip edebilirsiniz. Instagram hesabı için TIKLAYIN

TKDK DESTEĞİ İLE 3 BİN PERSONELE İŞ İMKANI;

Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın yaptığı açıklamaya göre Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu TKDK ile Doğu Anadolu bölgesinde şoklanan ve dondurulan gıdaların işlenerek iç ve dış pazara sunulan bir fabrika kurulduğunu ifade ederek personel isthdamı müjdesi verdi. "TKDK, aynı zamanda işini kurmak ve geliştirmek isteyen girişimcilerin de önünü açıyor. TKDK ilimizde büyük bölümü kırsalda yaklaşık 3 bin kişinin istihdamına destek vererek, insanların doğdukları yerde doymasına ve devletin de istihdam politikasına ciddi katkı sunuyor" dedi.

Türkiye genelinde, kamu ve özel sektörde bay, bayan personel alımı ilanlarına erişmek için TIKLAYIN

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim