Dünyanın en büyük Otomotiv üreticilerinin bir tanesi olan Volkswagen, Türkiye yapacak yatırımlarda personel alımına ilişkin yeni gelişmeler açıklandı. Volkswagen ve Ford işbirliği ile ticari araçların üretileceği üretim testinin yatırım bedeli ile kurulacak tesisin adresi belli olmuştur.

YENİ YATIRIM YAPILACAK!

110 dönümlük arazi üzerine kurulacak olan dev üretim tesisinin yatırım bedeli yaklaşık olarak 800 milyon euro olarak açıklanmıştır. Araba üretim fabrikası Kocaeli ilinde kurulacaktır. Otomotiv sektöründe lider markalar  yatırımlarına Türkiye'de devam ediyor. Bursa'da pek çok araba üretim firmasının tesislerinde personel istihdamına önemli katkılar sağlanıyor. 2019 yılı Ocak ayında anlaşmanın müjdesinin verilmesinin ardından pandemi nedeniyle bazı çalışmalara ara verilmişti. Alman devi Volkswagen ise fabrikanın zemin etüt çalışmalarının başlaması ile birlikte ilk adımlar gerçekleştirildi. Kocaeli Sanayi Odası Başkanı olan Ayhan zeytinoğlu da bu konuda bir açıklama yaptı.

VOLKSWAGEN 2500 PERSONEL ALIMI AÇIKLAMASI;

Ford ile Volkswagen arasındaki gerçekleştirilen anlaşmanın ardından büyük bir yatırımın merkezi haline gelen Türkiye'de Volksgagen yeni yatırımlar yapacak. İlk olarak elektrikli otomobiller, oto teknoloji ile ticari araçların üretilmesi ve  geliştirilmesi için anlaşma gerçekleştirildiği açıklandı. Araçlar 2022 yıllarında İLK üretimin tamamlanması ve araçların yollarda olması bekleniyor. Henüz firmalar nezdinde bir resmi açıklama gelmese de personel istihdamına yönelik bir değerlendirme sendika tarafından geldi. Türk Metal sendikasından bir açıklama yaptı. Buna göre Gölcük Şube Başkanı Mehmet Şen yaptığı açıklamada yeni tesisin açılması ile birlikte 2000-2500 personel istihdamının beklendiği ifade edildi.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim