Korona virüs sadece ülkemizi değil hemen hemen tüm ülkelerde ekonominin de seyrini değiştirdi. Bu noktada özellikle ülkemizde de örneği görülmekte olup bazı market ürünlerine yoğun talep artışı görüldü. Fakat ayrıca yoğun talep gören bir başka hizmet ise internetten satın alımlar olup ülkemizde olduğu gibi dünya genelinde de vatandaşlar evden çıkmak yerine internetten alışverişe yöneldi. Hem fiyat seçeneği olması hem de dışarı çıkma tehlikesinden dolayı dünya internet satış devi Amazon’un satışlarında da patlama meydana geldi. Öyle ki şirket artan talep karşısında 100 bin yeni eleman alacağını açıkladı.

Türkiye’de 100 Bin Alım Yapacak Şirket Yok

Özellikle virüs sebebi ile bazı sektörler durma noktasına gelirken bazı sektörlerde de aşırı talebe bağlı olarak bir artış meydana geldi. ABD’de faaliyet gösteren Amazon, korona virüs sebebiyle internetten yapılan alışverişlerin büyük oranda artmasında dolayı ABD’de 100 bin yeni eleman alacağını açıklamış olup Amazon’un halihazırda 798 bin çalışanı bulunuyor. Türkiye’de 100 bin kişiyi istihdam eden bir özel şirket yok. Sözcünün haberine göre ise 2019 faaliyet raporuna göre Türkiye’de en fazla insan istihdam eden şirket 93 bin personel ile Koç Holding.

Amazon Evlere Teslim Servisi Artacak

Türkiye’de de rastlanıldığı üzere ABD’de de hijyen ürünlerinin mağazada düzenlenmesi ve evlere teslim için çok sayıda elemana ihtiyaç duyan Amazon’un yanı sıra ayrıca Albertsons, Kroger ve Raley’s gibi firmalar da ilgili ürünlere talebin artması sonucunda yeni eleman alımı için ilan vereceklerini duyurdu. Böylelikle hem yeni bir istihdam ortamı sağlanmış hem de bireylerin dışarı çıkma risklerinin de azaltılması planlanıyor. Türkiye’de ise online satışlarda benzer bir talep artışı görülmüş olmasına rağmen istihdam ile ilgili herhangi bir gelişme görülmedi.