Ülkemizin dört bir yanında bulunmakta olan devlet üniversiteleri on binlerce öğrenciye eğitim konusunda ev sahipliği yaptığı gibi yine açık pozisyonları için akademik personel ve sözleşmeli personel alımları gerçekleştirmektedir. Devlet Personel Başkanlığı üzerinden yayımlanan ilanlara bakıldığında üniversitelerin 69 memur alımı yaptığı görülmektedir.

Üniversitelerin memur ve personel alım ilanları üniversite rektörlükleri tarafından hazırlanmakta olup kamuoyuna Devlet Personel Başkanlığı üzerinden duyurulmaktadır. Yayımlanan ilanlara bakıldığında 69 memur alımı yapıldığı görülüyor. Peki hangi üniversiteler alım yapıyor ve detaylar nedir?

HANGİ ÜNİVERSİTELER ALIM YAPIYOR

Ankara Üniversitesi 3 Sözleşmeli Personel Alacak
Sakarya Üniversitesi 2 Sözleşmeli Personel Alacak
Ondokuz Mayıs Üniversitesi 47 Sözleşmeli Personel Alacak
Selçuk Üniversitesi 5 Sözleşmeli Personel Alacak
Adnan Menderes Üniversitesi 12 Sözleşmeli Personel Alacak

Yukarıda hangi üniversitenin kaç kişilik memur ve personel alımı yapacağı belirtilmiştir. Alımların büyük çoğunluğu sağlık pozisyonları için yapılacaktır. Peki alım ilanlarına adaylar başvurularını nasıl yapacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Yukarıda belirtilmiş olan 5 farklı üniversite kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 69 memur alımı yapıyor. Peki başvurular nasıl yapılacak? Buna göre adayların öncelikle üniversitelerin yayımlamış olduğu ilanları bulması, pozisyonları, nitelikleri öğrenmesi ve başvurularını şahsen ya da kabul ediliyorsa posta yolu ile gerçekleştirmesi gerekmektedir.

https://goo.gl/zbV5J5

Editör: TE Bilisim