Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı geçtiğimiz günlerde alım duyurusu yapmıştı. Yapılan duyuruya göre Ulaştırma Bakanlığı bünyesindeki eksikliği gidermek amaçlı alım yapacağını belirtti. İlana başvurular 27 Aralık 2017 tarihinde başlamasının ardından artık sona ermektedir. Buna göre Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesine farklı öğrenim dallarından 13 kamu personeli alacak.

ÖĞRENİM DALLARI NEDİR?

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesine toplamda 13 kamu personeli alımı yapacağını belirtti. Buna göre, Elektrik Eleketronik Mühendisliği bölümü mezunu 3, Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunu 3 ve Hukuk fakültesi mezunu 7 olmak üzere toplamda 13 Ulaştırma ve haberleşme Uzman Yardımcısı alacak. Ayrıca adayların genel şartlarda aranmakta olan KPSS ve YDS puan türlerine göre bir sıralama yapılacak olup, bu sıralama sonucunda kadro sayısının 4 katı kadar Giriş sınavına çağırılacaktır.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR:

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bu alanlarda adaylardan, Giriş sınavının yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

Ayrıca özel olarak, yukarıdaki kadrolara göre Üniversitelerin en az 4 yıllık eğitim veren fakültelerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları şarttır.

Adayların Giriş sınavına katılabilmeleri ve sıralamaya girebilmeleri için, 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Hukuk Fakültesi mezunları için KPSSP4 ve diğer bölümler için KPSSP3 puan türlerinden en az 85 puan almış olmak ve ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavından İngilizce dilinden en az C seviyesinde puan almış olmak şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

İlana hala başvuru yapmamış veya başvuru işlemlerini tamamlamamış olan adaylar bir an önce başvuru yapmaları gereklidir. Başvurularda son günlere gelindi! Adaylar en geç 08 Ocak 2018 tarihine kadar saat 17:00 a kadar Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Hakkı Turayliç Caddesi No:5 06338 Emek-ANKARA adresine şahsen veya postayla başvurmaları gerekmektedir. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim