Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yayımlaanan ilan ile birlikte Mühendis ve Hukuk alanında okumuş personellerin alınacağını açıkladı. Ulaştırma Bakanlığı bünyesine yapılacak personel alımı için belirlenen genel şartları taşımayan adayların yapmış oldukları başvuruların geçersiz sayılacağı ve tekrardan başvuru yapmaya hak kazanmayacakları açıklandı. Belirtilen durumlar yüzünden adayların yapacakları başvurularda çok dikkatli olmaları gerekmektedir.

BAŞVURU YAPILACAK OLAN POZİSYONALAR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan personel alımı için açıklanan kontenjanlar şu şekilde; " Bilgisayar Mühendisi (4), Endüstri Mühendisi (2), Makina Mühendisi (2), Elektirik- Elektronik Mühendisi (1), Hukuk (1)" olmak üzere toplamda 10 kişi alınacağı açıklandı. Personel alımı için adaylar öncelikle genel şartlara uygun bir şekilde başvurularını yaptıktan sonra ilk aşamayı geçen adaylar sözlü sınava katılabilmeye hak kazanacak. Sözlü sınavıda geçen adaylar belirlenen kontenjanlara göre pozisyonlarına göre işe başlıcakalar. 

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından açıklanan genel başvuru şartları şu şekildedir; "T.C. vatandaşı olmak, Devlet Memurlar Kanununu yerine getirmek, KPSS puan türlerinden taban puanları almış olmak, 35 yaşından büyük olmamak, başvurulan pozisyonlar ile ilgili en az 4 yıl okumuş olmak" adaylardan istenilen şartlardandır. Genel Başvuru şartlarını taşımayan adayarın başvuruları geçersiz sayılacağı açıklandı.