Geçtiğimiz günlerde Türkiye Maarif Vakfı Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre farklı pozisyonlarda toplamda 60 kişilik boş kadro ile alım yapacağını belirtmişti. Ancak başvuru sürecinde son günlere gelindi. Adaylar başvuru yapabilmeleri için aranan şartları taşımak zorundadırlar. Henüz başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar için haberimizin devamında birkez daha bilgi vereceğiz.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Türkiye Maarif Vakfı 60 kişilik kadro ile 30 Öğretmen ve 30 Okul Yöneticisi alacağını belirtmişti. Buna göre adaylar başvuru yapabilmeleri için genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak şartları aranır.

Ayrıca pozisyonuna göre özel olarak ise, Okul Yöneticisi adaylarından, Okul yöneticiliği ile yönetim yetkinliklerine haiz, iletişim ve temsil kabiliyetine sahip olmak, En az 2 yıllık okul yöneticilik tecrübesine sahip olmak, Üniversitelerin Eğitim, Fen, Edebiyat, İlahiyat, Sosyal ve Beşeri Bilimler, İnsan ve Toplum Bilimleri, Teknoloji Fakültelerinden birinden mezun olmak ve Yapılan Yabancı Dİl Sınavından İngilizce, Fransızca, Arapça, Almanca, İspanyolca ve Portekizce fillerinden puan almış olmaları gereklidir.

Öğretmen adaylarından ise, Mesleğinde en az 2 yıl tecrübeye sahip olmak, Üniversitelerin Türkçe, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Bilgisayar, Fen Bilgisi, Okul Öncesi ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik alanlarından mezun olmak ve . Eğitim, Teknik Eğitim ve Mesleki Eğitim Fakültesi diplomasına veya Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikasına sahip olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Söz konusu ilan için adaylar başvurularına 08 Haziran 2018 tarihi itibari ile başlamışlardı. Ancak başvurularda artık son günlere gelindi. Adaylar en geç 25 Haziran 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, kariyer.turkiyemaarif.org web sitesi üzerinden sisteme üye olunarak yapılacaktır. 

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim