Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olarak yaşlı vatandaşlarımızın konakladığı ve barınma ihtiyaçlarını sağladığı huzur evleri Sağlık Bakanlığı tarafından Başkan Erdoğan’ın talimatları ile ihtiyaç bulunan kadroların giderileceği ifade edildi. Bu konudaki yeni gelişmeler adaylar tarafından merak edilmeye başlandı ve işin olsa ekibi olarak detayları aktarmaya devam ediyoruz.

HUZUREVLERİNE PERSONEL ALIMI;

Geçtiğimiz gün Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk sağlıkçı kadrolarından doktor unvanlarında Türkiye genelinde her kurum için bir doktor alımı yapılacağını ifade etti. Kamu kurumunda görev almak isteyen adayların merak ettiği iki farklı konudan bir tanesi sağlıkçı kadroları dışında da alımlar yapılacak mı? Bu konuda huzur evlerinin ihtiyacı bulunan personel kadroları için alımları Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler aracılığı ile yapılacak. Bu kadrolar için yakın bir tarihte henüz bir alım yapılması beklenmese de yardımcı kadrolardan ve genel idari hizmetler kadrolarından, şoför, temizlik görevlisi, aşçı ve aşçı yardımcısı için Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı tarafından kadro ihdası için gerekli sayıda atama izni verilmesi gerekmektedir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Sağlık Bakanlığı huzurevlerine doktor ve sağlık personeli kadrolarında alımları ne zaman gerçekleştirilecek? Geçtiğimi zaylarda açıklanan rakamlara göre Türkiye genelidne 152 huzurevi bulunuyor. Her kurum için bir tane doktor ve sağlık personelleri olacak şekilde istihdamlar sağlanacak. Başvurular için Bakanlığın yeni duyurular açıklaması beklemekte. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Geçtiğimiz günlerde personel kadrolarının yeterli sayıya ulaşılması için gerekli olan talimatları verdiği açıklanmıştı. Bu sebeple ilanların önümüzdeki haftalarda açıklanmasını beklemekteyiz. Açıklanır açıklanmaz işin olsa sitesi üzerinden an bean ilan kılavuzunu duyuracağız. Anında öğrenmek için TIKLAYIN

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim