Firmaların ve kurumların mali işlerimden sorumlu departmanlarında görevli olan muhasebe meslek personelleri, mevcut olarak bilanço hesapları tutarak, mali tablolar hazırlayıp ay sonu yıl sonu ya da dönemlik zaman dilimlerinde resmi olarak gerekli olan süreçleri yönetir. Gerekli olan mali ve muhasebe evraklarını tutar. Buna göre Üniversitelerin iki yıllık ya da dört yıllık bölümlerinden mezun muhasebe adaları için çok sayıda iş ilanı bulunuyor.

ALIM YAPILACAK KADROLAR;

İŞKUR üzerinden 2 Kasım tarihi itibari ile açıklanan muhasebe personeli alımlarında 965 kişi istihdam edilecek. Bu alımlarda hangi kadrolar var? Ön Muhasebeci olarak 614, Muhasebeci 174, Meslek Elemanı 102, Bilgisayarlı Muhasebe Elemanı 26 kişi alınacak. Yardımcı Eleman 14, Muhasebe Uzmanı 13, Muhasebe Yetkilisi 6, Bilgisayar Destekli Muhasebe Görevlisi 4, Diğer Muhasebeciler 3, Muhasebe Müdürü olarak 3, Muhasebe Şefi 2, Otel Muhasebecisi 1, Muhasebe ve Finans Yönetimi Uzmanı/Yöneticisi 1, Muhasebe ve Finansman Müdürü 1, Serbest Muhasebeci 1 olmak üzere toplamda 965 kişi alınacak. Bu alımlarda gerekli olan başvuru şartları neler?

BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların yaş şartında en az 18 yaşını tamamlamış olması gerekli olacak. 19 yaşından gün almış olmaları yeterli olacak. Diğer yandan eğitim düzeyinde en az lise ve dengi okullarından mezun olanlar başvuru yapabilirler. İş tecrübe şartı olmayan pek çok ilan bulunuyor. Fakat tecrübesi olan adaylar için başvuru önceliği olabilir. Adayların bu alanlarda daha önce çalışmış olmaları ve yönetici pozisyonlarında görev yapmaları ile uzman, şef, müdür kadrolarında istihdam edilebilirler.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İŞKUR il yada ilçelerde bulunan işkur müdürlükleri veya işkur resmi internet sitesi üzer inden e-şube üzerinden giriş yapmak ve ardından ilanlara erişerek başvuru yapmak yeterli olacak. Diğer gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim