Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından 16 Ağustos 2020 tarihli ilanları göre 56 bin 661 işçi, memur ve personel alımı yapılacak. Alımların birçoğu özel firmalar gerçekleştirilecek. En çok alım yapılan personel kadroları bir tanesi de beden işçisi, temizlik görevlisi, makineci, ön muhasebeci, kaynakçı, satış uzmanı, şoför, garson, turizm, meslek elemanı, kasiyer, paketleme işçisi, konfeksiyon ve elektrikçi olarak geçmektedir. Bu kadrolardan adaylarının en çok başvuru yaptığı ünvanların başında gelen ön muhasebeci kadrosunda Türkiye'de 1074 personel alımı yapılacak. Başvurularda istenilecek genel ve özel başvuru şartları ve bazı detaylar şu şekildedir;

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI VE MUHASEBECİ ALIMI DETAYLARI;

Ön muhasebeci alımlarında adayların En az 18 yaşını doldurmuş olmaları ve tercihen ön muhasebe alanında tecrübeli olmaları, Muhasebede kullanılan paket programlardan Zirve, logo, Eta gibi bazı paket programlarının kullanmasını bilmeleri ve bu konuda bilgisinin bulunması istenilecektir. Başvuru yapacak adaylardan istenilecek şartlar arasında sıralanmıştır. Adayların aynı zamanda ofis işlerinde yazışma evrak takibi ve buna benzer görevlerde başarılı sürdürebilmeleri istenecektir. Muhasebeci kadrosunda Türkiye genelinde birçok ilde mevcuttur. Toplamda 960 iş ilanından alım yapılacak kadro sayısı 1074 olarak açıklanmıştır. Tecrübeli adaylar başvurularda öncelik sahibi olacak. Herhangi bir muhasebe alanında çalışmamış adaylara yönelik olarak da birçok ilan açıklanmıştır. Eğitim şartlarında ise en az lise ve dengi okullardan mezun olmak şartı gerekmektedir.

ÖN MUHASEBECİ ALIMLARINDA MAAŞ HAKLARI NEDİR?

Özel sektörde ön muhasebeci  yapan adayların maaş hakları nedir? Bu kadrolarda yeni işe başlayan adaylarının ilk olarak tecrübe şartına bağlı olarak asgari ücret düzeyinde maaş hakları bulunmaktadır. Bunun yanı sıra adayların tecrübe düzeyinin artıkça alabilecekleri maaş ve özlük hakları da buna bağlı olarak artacaktır.

İLANALRA BAŞVURU NASIL YAPILACAK? 

Başvuru yapacak adayların İŞKUR üzerinden belirtilen https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=1580 linki yeni tarayıcıdan açmaları ve açıklanan ilanlardan İkamet ettikleri illerde için il bölümünü tıklamaları listeden seçip ara butona basmaları yeterli  olacaktır.