İŞKUR tarafından yayımlanan personel alım ilanına göre toplamda 416 personel alımı yapılacağı açıklandı.Personel alım ilanlarında belirtilen pozisyonlara verilen kontenjanlar şu şekilde belirtilmektedir. 13 hastane danışmanı, 108 hasta kabul görevlisi, 195 hasta ve yaşlı bakım elemanı ve 100 hastane yönetimi ve organizasyonu meslek elemanı olmak üzere toplamda 416 personel alımı yapılacağı açıklandı. Yapılacak hastane personeli alımlarıyla ilgili olarak başvuruda bulunacak adayların en az ilk okul mezunu olmak ile birlikte genel başvuru şartlarını da karşılaması gerektiği aksi taktirde yapılan başvuruların geçersiz sayılacağı açıklanmıştır.

Genel Başvuru Şartları

Başvuru yapacak olan adaylar için belirlenen genel başvuru şartları şu şekildedir; "T.C. vatandaşı olması, 18 yaşından büyük olması, erkek adaylar için askerliğini yapmış ya da tecil ettirilmiş olması, adli sicil belgesinin temiz olması, adli soruşturmanın olumlu sonuçlanması, herhangi bir sağlık probleminin bulunmaması, 6 aydan daha fazla hapis cezası almış olmaması, en az ilkokul mezunu olması" adaylardan istenilen başvuru şartlarındadır. 

Başvurular Nasıl Yapılır?

Her pozisyon için başvuru detayları ve özel başvuru şartları farklılık gösterse de her ilana yapılacak başvurular İŞKUR resmi sitesi üzerinden e-devlet şifresi ile yapılmaktadır. Hasta Danışmanı Pozisyonu için " https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsllanAra.aspx?mid=3111" adresinden, Hasta Kayıt Görevlisi için " https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=11365" adresinden, Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı için " https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=6558 " adresinden ve Hastane Yönetimi ve Organizasyon Teknik Elemanı için " https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=5078 " adreslerin başvuru yapılabilmektedir.

Editör: TE Bilisim