Polis Akademisi Başkanlığı İstanbul ilinde 400 Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı ilanı açıkladı ve bu ildeki alımlar için başvurular resmen başladı. Bekçi alımında adaylar en az lise ve dengi okullardan mezun olmaları ile askerliğini tamamlamış, yaş şartları ile fiziki şartları taşıyan adaylar başvuru yapabilecekler. İlan kılavuzunda ikamet şartlarında sadece İstanbul ilinde ikamet edenlerin başvuru yapabilecekleri açıklandı. Buna göre en az 1 yıl ve üzeri istanbulda ikamet etmek gerekmektedir. Diğer illerdeki alımların ne zaman açıklanacağı merak edilen konular arasında yer alıyor.

TÜRKİYE GENELİ BEKÇİ ALIMI NE ZAMAN?

Başkent Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Erzurum gibi Büyükşehirlerde Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alım ilanlarının ne zaman açıklanacağı henüz belirlenmedi. Şuanda İstanbul ili için gerçekleşecek olan alımlarda başvuruların online olarak alınması, fiziki başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından, aday değerlendirme süreçlerinin tamamlanması bekleniyor. Daha sonra aday memurluk eğitimleri başlayacak. Polis Akademisi Polis Eğitim Merkezlerindeki eğitimlere göre başvuruların alınması bekleniyor.

KADIN BEKİ ALIMI YAPILACAK MI? Kadın adaylar polis alımlarında olduğu gibi bekçi alımlarında da kontenjan ayrılmasını talep etmekteler. 2020'de kadın bekçi alımı yapılması bekleniyordu. Fakat son ilanlar yine erkek adaylara yönelik oldu. Bu konuda adayların yorumları için aşağıdaki bağlantıyı tıklayın

POLİS ALIMI NE ZAMAN? 2020'de Lise mezunu polis memuru alımı bekleniyor. Başvurularda YKS sınavı TYT'den baraj puan istenilecek. Polis olmak isteyen adaylar için Polis Akademisi Başkanlığından açıklanacak ilanlar belli olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim