Yurt dışında çalışmak isteyen adaylara yönelik olarak yeni bir personel alım haberi daha geldi. Buna göre Almanya Türkiye'den 50 bin işçi istihdam edecek. Adayların hasta bakıcı kadrosunda ihtiyacı bulunduğu açıklandı. Kurs sonrası çalıştırılacak olan personellerin ne kadar maaş alacağı da şimdiden belli oldu. Türkiye'den Almanya'ya gidecek olan personellerin staj yaptıkları sürede de bir miktar ücret alacağı belirtildi. İşte detaylar..

ALIM YAPILACAK OLAN PERSONELİN SOSYAL İMKANLAR;

50 Bin Hasta Bakıcı kadrosundaki alımlarda Adana Kozan ilçesinde düzenlenecek olan kurslara kayıtlar başladı. Almayanda staj süresinde barınma ihtiyaçları karşılanacağı açıklandı. Buna göre staj döneminde 800 Euro ile 900 Euro arasında ücret ödenecek.

Türkiye'de MEB, Sağlık Bakanlığı ve Almanya Sağlık Sosyal Hizmetler Bakanlığının arasında yapılan protokollere göre 50 bin hasta bakıcı Almanya'da iş imkanlarından yararlanacak.

Başvurularda istenilen şartlarda belli oldu. en fazla 30 yaşında olmak, lise mezunu olmak, iyi düzeyde Almanca bilmek, Staj süresi ise 3 yıl olacak ve 3 yıl sonunda Almanya'da kalabilecekler. Almanya yerleşim hakkı elde edebilecekler. Uzman eğitimlerinin ardından 2 Bin 600 Euro üzerinde maaş hakları bulunacak.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim