Türk Hava Yolları bünyesine yapılacak olan personel alım ilanları farklı farklı pozisyonlara yapılacağından her pozisyon için belirlenen alım şartları farklı olmaktadır. Bu alım şartlarıyla birlikte Türk Hava Yolları tarafından belirlenmiş olan ve özellikle de ilk başvuru sırasında önemli olan bu şartları kapsamayan adayların başvuruları geçersiz sayılacağı açıklanmıştır. Türk Hava Yolları tarafından alınacak olan personeller, "Teknik Komponent Bakım, CNC, Kaynak ve Metal Kaplama" bölümlerinde çalışacağı belirtilmiştir.

Geneş Başvuru Şartları

THY bünyesine 3 farklı pozisyon içerisinde yapılacak alımlari çin belirlenen genel şartlar şu şekildedir; "T.C. vatandaşı olmak, 01.01.1991 sonrasında doğmuş olmak, adli sicil kaydı bulunmamak, adli soruşturmadan olumlu sonuç almak, yapılacak eğitim kursuna kesintisiz katılacağını beyan etmek, İstanbul'da ikamet ediyor olmak, devamlı çalışmasını engelleyecek bir sağlık probleminin olmaması, erkek adaylar için askerliği yapmış ya da en az 1 yıl tecilli bulunması, uluslararası kriterlere göre en az A2 ingilizcesi bulunması, çalışacağı pozisyonla ilgili bölümlerden mezun olmak, takım çalışmasına yatkın, düzenli çalışabilen, birden fazla işi aynı anda yapabilecek, vardiyalı sisteme ayak uydurabilecek" adaylardan istenilen başvuru şartlarıdır. 

Başvuru Nasıl Yapılır?

THY bünyesinde 3 farklı pozisyon içerisinde yapılacak olan personel ilanı için genel ve özel başvuru şartlarına uygun olduğunu düşünen adaylar başvurularını; "https://www.kariyer.net/is-ilani/turk-hava-yollari-teknik-a-s-komponent-cnc-metal-kaplama-kaynak-bakim-personeli-2271840" adresini internet araç çubuğuna yazarak yapabilmektedir. Başvuru süreci 7 Nisan 2019 tarihinde biteceğinden adayların ellerini çabuk tutmaları gerekemtktedir. 13 Nisan 2019 tarihinde başvuru değerlendirmelerine göre sınava katılacak olan adaylar katılıp katılmama durumlarını 11 Nisan 2019 tarihi itibariyle maillerinden öğrenebilecekleri açıklanmıştır.