Türk Hava Yolları lise mezunu personel alımı gerçekleştiriliyor.

Türkiye'nin ve dünyanın en prestijli kurumlarından ve Türk Hava yollarından bir tanesi olan Türk Hava Yolları, personel istihdamı konusunda önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bunlardan bir tanesi de pandemi dönemi nedeni ile Türkiye içerisinde ülkeler arasında uçuşların azalması sebebiyle gelinlerde önemli bir düşüş yaşandığı için personelin maaş hakları gelirlerine yönelik olarak bazı düzenlemeler yapılmasını talep etmiş ve Maaşlar da önemli bir düşüş gerçekleştirilmiştir. Türk Hava Yolları yönetim kurulu başkanı yaptığı açıklamalarda personel çıkartmaya karşı olduklarını fakat çalışanlardan da bir fedakarlık beklediklerini ifade etti. Adaylar bu durumda yeni personel alımı yapılıp yapılmayacağı sorusunu sorarken pandemi döneminden sonra Türk Hava Yolları istihdamlarını önemli ölçüde azalttı. Yeni açıklanan ilanlarda taşeron şirketler üzerinden personel istihdamları sağlanacak.

THY PERSONEL ALIMI DETAYLARI;

Çağrı Merkezi Hizmetleri görevlisi olarak çalışmak isteyen adaylar Çağrı operatörü alımı başvurusu yapabilir. İstihdamlar asist firması üzerinden gerçekleştirilecek alımları da bu firma topluyor. Geçtiğimiz günlerden itibaren farklı illerde ilanlar açıklandı. Bu alanların çoğu çağrı operatörü kadrosunda olacak. Bay ve bayan adaylar başvuru yapabilecekler. Başvuru şartları şu şekilde açıklanmıştır.

Yaş Şartı; En az 18 yaşında olmak. En fazla 40 yaşında olmak.

Eğitim şartı; eğitimi en az lise ve dengi okullardan mezun olmak.

Yabancı dil şartı ilanlar birçok yabancı dil şartına sahip kişiler başvurabilecekler. Fransızca İngilizce gibi diller ileri derece konuşabilmek gerekiyor.

Diğer özel şartlar;  Telefonla etkili iletişim kurabilme ve diksiyonu düzgün olmalı, zaman yönetimi de hassas, iç motivasyonu yüksek vardiyalı çalışmaya uygun, erkek adayların askerliğini tamamlamış ya da en az 2 yıl tecil ettirmiş olmasa istenmekte. İspanyolca Almanca İngilizce Fransızca diline sahip adaylar için daha fazla ilana başvurabilecekler. İlanların tamamına erişmek için aşağıdaki https://bit.ly/3mclol4 bağlantıyı yeni tarayıcıdan açmak gerekiyor.

İŞİN OLSA