Türk Hava Yolları yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesinde bulunan personel eksikliğini gdermek amaçlı Pilot pozisyonunda boş olan boşluğu doldurmak üzere Tecrübesiz ikinci pilot adayı alımı yapacak. Başvurular Türk Hava Yollarının resmi internet sitesinden yapılacaktır. 

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANACAK ?

Türk Hava Yolları alım yapacağı pilot adayları için adaylardan, adli sicil kayı bulunmamak, askerlik hizmetini yapmış olmak, daha önce Türk Hava Yolları ve iştirak şirketlerinden fesih yoluyla ayrılmamış olmak, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, en az 4 yıllık lisans mezunu olmak, 01.01.1972 ile 31.12.1996 yılları arasında doğumlu olmak, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü uçuş kursu veya Disiplinsizlik sebebi ile ceza almamış olmak, Ortaklığın göstereceği yeri base olarak kabul edip orada ikamet etmek, MEP IR geçerlilik tarihi güncel olmak, Geçerli Frozen ATPL (JAA/EASA/FAA/ICAO) lisansına sahip olmak, THY A.O tarafından belirlenen kriterler kapsamında yabancı dil seviyesine sahip olmak, ICAO Annex-1 ve JAR FCL-3'deki Ticari Havayolu Pilotu şartlarına uygun olmak (Adaylar bu şartı sağladıklarını belgeleyen raporu, ilgili hastanelerden kendi imkanları ile temin edeceklerdir) ve güncel Sağlık Sertifikası'na sahip olmak, Türk Hava Yolları tarafından yapılacak değerlendirmde başarılı olmak  şartları aranacaktır. 

BAŞVURULAR;

Türk Hava Yolları ikinci pilot adayı alımı ilanına başvuruda bulunmak isteyen adaylar, yukarıdaki şartları taşımaları niteliğinde başvurularını Türk Hava Yollarının resmi internet sitesinden gerçekleştirileceklerdir. Bunun dışında yapılan hiç bir başvuru şekli kabul edilmeyecektir.
Editör: TE Bilisim