Türk Hava Yolları çok sayıda personel alımı ilanı yayımladı. Bilindiği gibi Avrupa’nın en prestijli kurumları arasında bulunan Türk Hava Yolları yetiştirilmek üzere pilot alımları yapılacak. Yeni yayımlanan ilana göre pilot olmak isteyenler için başvuru alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI;

THY pilot alımı için farklı gövdede uçuş deneyimi olan adaylar arıyoru. Tecrübesi olmayanlara yönelik olarak yetiştirilmek üzere kaptan pilot ile 2. pilot pozisyonlarında personeller istihdam edilecek.

SİMÜLATÖR UÇUŞ ÖĞRETMENİ;

Simülatör uçuş öğretmeni için ise en az lise mezunu olmaları, yaş şartında 01.01.1984 tarihinden önce dünyaya gelmiş olan adayların SFI/SFE/TRI/TRE sertifikalarına sahip olmaları istenilmektedir. TRI ya da SFI uçak tiplerinde 3 yıl görev yapmış olmak ve simülatör eğitimi olarak en az 500 saat eğitim vermiş olmak gerekiyor. Adayların yabancı dil seviyesinde ICAO Level 5 düzeyinde puanı olması gerekiyor.

YETİŞTİRİLMEK ÜZERE PİLOT ALIMLARI;

Türk Hava Yolları yetiştirilmek üzere personel alımı süreç akışında CMR değerlendirme sonrası Kurul mülakatı yapılacağı belirtildi. Kurul mülakatı 3 ay olarak değiştirildi. Daha önce 6 ay olarak yapılmaktaydı. Çok sayıda yetiştirilmek üzere pilot alımları devam etmekte.

KAPTAN PİLOT ALIMLARI;

Dar ve geniş gövdeli uçaklarda uçuş deneyimine sahip adayların başvuru yaptığı uçak modelinde sertifika sahibi olması istenilmektedir. Eğitim ve yaş şartlarını taşımaları halinde bu ilanlara başvuruda bulunabilecekler.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvurular THY kariyer internet sitesi üzerinden alınmakta. Başvurular için adayların ilgili ilanlarda başvuru şartlarına uygun olduğu ilan için iş başvurusu formunu doldurmaları gerekmektedir.

Başvuru için: https://goo.gl/hBUAht

Editör: TE Bilisim