Turizm ve otelcilik alanlarında personel alımları başladı. İŞKUR üzerinden 3.474 personel alımı yapılacak.

Yaz ayının yaklaşmasıyla birlikte özellikle ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerindeki illerde çok sayıda tecrübeli ve tecrübesiz personel alımları yapılacak. Alımları bir çoğu İŞKUR üzerinden açıklandı. 23 Nisan tarihi itibari ile İŞKUR üzerinden 61 bin 615 kişi istihdam edilecek. Bu alımlarda farklı sektörlerde alımlar bulunuyor. En çok alım yapılacak mesleklerin başında beden işçisi kadrosunda, diğer bir kadro ise turizm ve meslek personeli kadrosunda olacak.

BAŞVURU DETAYLARI;

Adayların başvurularda en az 18 yaşını tamamlamış olmaları gerekli olacak, eğitim seviyesinde en az ilköğretim mezunu, tecrübeli ya da herhangi bir iş tecrübesi bulunmayan, askerlik ile ilişiği bulunmayan başvuruda istenilen diğer şartları taşıyan adaylar başvuru yapabilirler. Başvurular İŞKUR üzerinden online olarak yapılabilecek.

TURİZM VE MESLEK PERSONELİ NE İŞ YAPAR?

Yerli ve yabancı turistlerin özellikle yaz aylarında yoğun ilgi gösterdiği tatil bölgelerinde turizm ve otelcilik meslek alanlarında en çok iş alımı yapılan mesleklerin başında geliyor. Bu meslekteki personeller otellerde müşterinin giriş yapmalarından, konaklamalarına yardımcı olurlar.

İlanlara https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=1400 adresi üzerinden erişim sağlayabilrisiniz. 

Editör: TE Bilisim