Hakimler ve Savcılar Kurulu ve Tülomsaş bünyesinde oluşan boş kadrolarda istihdam sağlamak üzere işçi ve personel alımı yapacaklarını açıkladı. 2 kurum bünyesinde görev almak isteyen adaylar başvuru şartlarına, başvuru tarihlerine ve diğer ilan detaylarına haberimizden ulaşarak bilgi edinebilirler.

Hakimler ve Savcılar Kurulu Başvuru Şartları

Adayların Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olması, 2018 yılında yapılan kamu personeli seçme sınavının yapıldığı ocak ayının ilk günü itibari ile 35 yaşını bitirmemiş olmak, belirtilen üniversite bölümlerinden; adalet ön lisans programı, adalet meslek lisesi ya da diğer lise ve dengi okulların bilgisayar veya ticaret bölümlerini bitirmiş olmak, Milli eğitim bakanlığı tarafından veya yapılan kurslar sonucunda verilmiş bilgisayar veya daktilo sertifikasına sahip olmak, adayların kamu haklarından mahrum olmaması, belirtilen suçlardan dolayı ceza almamış olmak, askerlik görevini tamamlamış, askerlik çağına gelmemiş veya ertelemiş olması, kurum tarafından yapılacak güvenlik soruşturmasından olumlu olarak geçmek, ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılmış KPSS'den Lisans KPSS P3, Önlisans KPSS P93, Lise mezunları için KPSS P93 puan türünden en az 70 puan almış olmak aranan şartlar arasında yer almaktadır.

Tülomsaş İşçi Alımı için Belirtilen Şartlar Nedir?

Adaylar gerçeğe aykırı belge vermemesi gerekmektedir. Başvuru işlemleri Türkiye İş Kurumu üzerinden yapılacak olup, meslek yüksek okulu önlisans mezunu olmak ve sınava giriş evrakları teslim tarihinde mezun olmuş olmaları gerekmektedir. Tülosaş kurumunda işe başlayan adayların deneme süresi 4 ay olarak belirlenmiş olup, deneme süresinde başarı elde edemeyen işçilerin iş sözleşmesi iptal edilecektir.

Ayrıca adaylar vardiyalı sistemde görev verileceğinin yanı sıra başvuru sırasında gerçeğe aykırı belge verenlerin tespiti yapılırsa başvuruları iptal edilerek yasal işlem başlatma hakkı kurum tarafından saklı tutulmaktadır.