TÜBİTAK ve Sayıştay Başkanlığı bünyelerindeki personel eksikliğini karşılamak üzere geçtiğimiz günlerde ilan yayımlamışlardı. Adayların başvurularına ilanların yayımlanamsı ile birlikte başlamasının üzerine artık başvurularda son günlere gelindi. Henüz başvuru yapmamış veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar için bir kez daha ilgili ilanlar hakkında detayları sizlerle paylaşıyor olacağız.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL NİTELKLER NEDİR?

Söz konusu olan bu 2 Devlet Kurumuda bünyelerine toplamda 95 kişi alacak olup adaylardan genel olarak ise, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv arşatırmasındna olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi nitelikler aranacaktır.

TÜBİTAK 86 PERSONEL ALIMI DETAYLARI:

TÜBİTAK SAGE ( Savunma Sanayii Araştırma Ve Geliştirme Enstitüsü ) bünyesine 86 kişilik boş kadro ANkara İlinde, Araştırmacı / Teknik ve Destek Personeli / Teknisyen alımı yapacağını ilan etmişti. Adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS ) şartı aranmıyor ancak adayların KPDS, ÜDS, YDS, TOEFL IBT, TOEFL CBT, TOEFL PBT, FCE, CAE veya CPE gibi sınavlardan İngilizce dilinden puan almış olmaları gerekmektedir.

Ayrıca Adaylar en fazla iki adet referans kodlu pozisyona başvurabilecektir. İkiden fazla referans kodlu pozisyona başvuran adayların tüm başvuruları geçersiz sayılacaktır.  Mülakata çağrılacak adaylara, istenilirse birim yetkililerince mülakat öncesi uygulama (Alan Bilgisi Sınavı) yaptırılabilecektir.

SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 9 SÖZLEMELİ PERSONEL ALIMI DETAYLARI:

Sayıştay Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 9 kişilik boş kadro ile sözleşmeli bilişim personeli alımı yapacağını ilan etmişti. Bu kapsamda adaylardan Kamu Personeli Seçme Sıanvı şartı ve Yabancı Dİl Sınavı Şartı aranmaktadır. 

Bu kapsamda adaylardan ÖSYM tarafından yapılmış olan KPSS den P3 puan türünden en az 50 puan almış olmak ve Yabancı Dİl Sınavından İngilizce dilinden puan almış olmak şartı aranacak. Adayların değerlendirilmeleri KPSS puanının %70 i ve YDS Puanın %30 u esas alınarak yapılacaktır. Bu yönde Sayıştay Başkanlığı 9 kişilik boş kadro ile, 2 Kişi A grubu .Net Yazılım Uzmanı,  2 Kişi B Grubu Sistem Uzmanı), 2 Kişi C Grubu Sistem Uzmanı, 1 Kişi D grubu Veri Tabanı Uzmanı, 1 Kişi E Grubu, 1 kişi F gurub BGYS/Güvenlik Uzmanı alımı yapacak.

BAŞVURULARDA SON GÜN 06 MAYIS 2019!

Adaylar bu iki kurum içinde başvurularına ilanların yayımlanması ile birlikte başlamış olup en geç 06 Mayıs 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İlanlar hakkında daha detaylı bilgi alabilmek ve ilanların tam metinlerine ulaşmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Sayıştay Başkanlığı Personel Alım İlanı

TÜBİTAK SAGE Personel Alım İlanı

Editör: TE Bilisim