Ülkemizin diğer ülkelere göre toprağı oldukça verimlidir bu yüzden Ziraat bölümlerine önem verilmektedir. Her ne kadar atamaları oldukça düşükte olsa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı artık atamaları daha çok yapmaya başladı ve bunun yanı sıra Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'da devreye girecek bu sayede daha çko personel alımı yapılıp Türkiye'nin tarıma verdiği önem artırıldığı gibi mahsüllerin daha çok ve daha sağlıklı olması sağlanacak.

407 Personel Alacağız

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı Dr. Ahmet Abdullah ANTALYALI yaptığı açıklamasında 39 farklı ilden 407 personel alımı yapacağını belirtti. Ancak yaptığı açıklamasında detaylı bir konuşma yapmak yerine daha yüzeysel ifadeler söyleyen Ahmet Abdullah ANTALYA'lı alımlar hakkında her hangi bir detay verilmedi.

Alımlar Ne Zaman Başlayacak

Söz konusu kurumun 407 personel alımı yapacağını öğrendik. Ancak alımların ne zaman yapılacağı, Kamu Personeli Seçme Sınavının etkili olup olmadığı ve adaylarda aranan nitelikler gibi soruların cevabını alamadık. Fakat en yakın zamanda bir açıklama bekliyoruz.
Önümüzde ki aylarda dahi alımlar yapılmasa da tarıma verilen önem artırılmak istendiği için birkaç sene içerisinde bu konuda görüşmelerin sağlanması ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının alımlarının artması gibi Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun da alımlarının artmasını beklemekteyiz.
Editör: TE Bilisim