THY personel alımı ve istihdamına yönelik yeni gelişme; Pandemi süreci ile birlikte ekonomik sorunlarla mücadele eden Avrupanın en prestijli kurumlarından bir tanesi olan Türk Hava Yolları Eylül ayına önemli müjdeler ile birlikte girdi. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycın Mart ayında yaptığı açıklamalarda mevcut personellerin işten çıkartılma yöntemi uygulamak istemediklerini, yerine bir takım fedakarlıkların yapılmasını istediklerini aktardı. Havacılık sektöründe Dünya genelinde bir çok firma işten çıkartmalar yapmakta ve covid-19'un ekonomik etkilerine karşı da bir takım önlemler alınmaktadır.

PERSONELLERİN TAZMİNATLARI İÇİN ANLAŞMA SAĞLANDI;

Hava İş Sendikası ile Türk Hava Yolları arasında yapılan görüşmelerde çalışanların iş tazminatlarında yüzde 30, kabin personeli uçuş tazminatı ödemlerinde yüzde 35, kokpit çalışanları için yüzde 50 oranında tüm personellerin kıdem ödemelerinde ise yüzde 30 oranında bir kesinti ile kararlaştırıldığı aktarıldı. 2021 yılında ilk altı ayda yüzde 1, ikinci altı ayda ise yüzde 1 zam uygulanacak. Enflasyon artışları da uygulanacak. Uygulama 1 Eylül tarihinden itibaren devreye alınacak.

THY YENİ TEKNOLOJİ ŞİRKETİNE PERSONEL ALIMI OLACAK MI?

THY son dakika açıklaması ile iştirak bir kuruluşu açıyor. Teknoloji alanındaki şirketin kurulmasının için KAP'a açıklama gerçekleştirildi. Bu şirkete yeni personel alımı olacak mı belli oldu. Açıklamada; "Ortaklığımızın mevcut bilgi teknolojileri uygulamalarının gelir getiren bir iş kolu olarak konumlandırılması ve var olan bilgi teknolojileri insan kaynağının daha etkin değerlendirilerek Türk Havacılık eko sistemine daha fazla katkı sunulması amacıyla" denildi. Mevcut olan personeller bu alanda görevlendirilecek. Yeni istihdamların yapılması ilk aşamada beklenmiyor. İlerleyen süreçte farklı branşlarda istihdamlar olabilir.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim