Türk Hava Yollarına 25 Haziran tarihinde katılması planlanan yeni uçak tiplerinden A350 uçaklar için çok sayıda pilot alımı gerçekleştirilecek.

Rüya uçak tanımı yapılan uçaklar için toplamda 30 Airubus, 30 Boeing, uçak uçuşlara başlaması planlanıyor. Dünyanın en prestijli kurumlarından bir tanesi olan TÜrk Hava Yolları yeni İstanbul hava Limanının işletime açılması ile dünya genelindeki bir çok noktaya uçuşlarını arttırarak daha iyi ve güvenli seyahat sağlama hedefinde yeni uçakları filosuna katmanın gururunu yaşıyor. Haziran ayında teslim edilecek uçakların Temmuz ayından itibaren uçuşları başlayacak.

Kaptan pilot arayışındaki açıklanan ilanlarda ikinci pilot kadrosunda ve birinci pilot kadrosunda olmak üzere yetiştirilmek üzere de alımlar yapılacak. Diğer yandan uçuş öğretmeni kadrosunda da yeni ilanlar açıklandı.

FARKLI TİP UÇAKLAR İÇİN GENEL BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların T.C. vatandaşı olmaları, eğitim düzeyine en az lise mezunu olmaları, daha önce uçuş konusunda disiplinsizlik nedeniyle bir ceza almamış olmaları, adli sicil kaydınız temiz olması, askerliğini tamamlamış olmaları ya da muaf olmaları, ikamet şartlarını taşımaları, yaş şartında ise 01.01.1957 tarihinden sonra dünyaya gelmiş olmaları gerekmektedir. Özel başvuru şartlarında ise uçuş tecrübesi, sertifika şartları, sağlık şartları yer almaktadır.

YETİŞTİRİLMEK ÜZERE PİLOT ALIMLARI;

Yetiştirilmek üzere 2. pilot alımlarında adayların eğitim düzeyinde en az ön lisans mezunu olmak, yaş şartında ise 01/01/1989 tarihinden sonra dünyaya gelmiş olmak, boy ve fiziki şartlarını taşımak, daha önce disiplinsizlik nedeniyle THYO'daki görevinden ayrılmammış olmak, askerliğini tamamlamış yada 2 yıl tecil ettirmemiş olmak başvuru tarihinden itibaren yabancı dil için istenilen dip puanı sertifikasına sahip olmak gerekmektedir.

ALIM YAPILACAK UÇAK TİPLERİ VE KADROLAR;

Kaptan Pilot Dar Gövde (B737, A320)
Kaptan Pilot Geniş Gövde (A350)
Kaptan Pilot Geniş Gövde (B777, A330, A340)
Kaptan Pilot Geniş Gövde (B787)
Simülatör Uçuş Öğretmeni
Tecrübeli II. Pilot Dar Gövde (B737, A320)
Tecrübeli II. Pilot Geniş Gövde (A350)
Tecrübeli II. Pilot Geniş Gövde (B777, A330, A340)
Tecrübeli II. Pilot Geniş Gövde (B787)
Tecrübesiz II.Pilot Adaylarının Dikkatine
THY A.O. Yetiştirilmek Üzere II. Pilot Aday Adayı Arıyor
Tipi Olan Tecrübesiz II. Pilot (B737, A320)

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvurular için https://careers.turkishairlines.com/acik-pozisyonlar adrsine giriş yaparak kadroların başvuru şartlarını inceleyebilir ve online olarak başvuru yapabilirsiniz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim