Türk Hava Yolları resmi kariyer sayfası üzerinden yayımladığı ilanda, ikinci pilot aday adayı pozisyonuna personel alımları gerçekleştirileceğine değindi. Yayımlanan ilanda adayların yetiştirilmek üzere tecrübesiz olarak alınacağını ve bu ilana başvuruların başlatıldığını aktardı. Yapılan duyuruda Türk Hava Yolları (THY) bünyesinde ikinci pilot olarak istihdam edilecek kişilerin taşıması gereken şartlar, başvurular ve diğer detaylar konusunda detaylar da ilgili duyuruda yer aldı. THY bünyesinde pilot olarak görev almak isteyenlerin başvurularını yapabileceği ikinci pilot alımı ilanının tüm detayları aşağıda yer almaktadır.

THY ikinci pilot alımı başvuru şartları nelerdir?

İkinci pilot olmak için başvuru yapacak aday adaylarda aranan şartların, çok iyi derecede ingilizce biliyor olmaları, yaş, kilo ve boy şartlarını taşıyor olmaları, en az önlisans mezunu olmaları, 01.01.1983 tarihinden sonra doğmuş olmaları, adli sicil ve arşiv kaydı bulunmuyor olmak, askerlik hizmetini tamamlamış olmak ya da en az iki yıl süreyle tecil ettirebilmeyi taahhüt edebiliyor olmak, son iki yıl içerisinde TOEFL (IBT) : 60 (speaking : min.18) IELTS (Akademik veya Genel) : 6 (speaking : 6) puanlarını belgelemek gibi şartlar aranmaktadır.

Başvuruda bulunmak isteyen adayların başvuruları internet ortamından gerçekleştirilebilecektir. İlan şartlarını taşımayan adayların başvuruları değerlendirmeye alınamayacaktır. İlanla alakalı tüm detaylara ve diğer niteliklere ulaşmak için aşağıdaki ilan bağlantısını ziyaret edebilirsiniz. Başvurmadan önce tüm şartları taşıdığınızdan emin olmanız faydanıza olacaktır.

İlana başvuru için tıklayınız.