Türk Hava Yolları geçtiğimiz günlerde Boeng'ten rüya uçakların ikincisini te teslim aldı. THY sipariş vermiş olduğu 25 uçaktan B787-9 Dreamliner uçaklarının teslim alması ile personel alımları konusunda adaylar merakla sordukları sorulardan bir tanesi de THY 2. pilot ile kaptan pilot alımı yapacak mı olmakta! 

Dünyanın en prestijli hava yolları firmalarından bir tanesi konumunda bulunan THY, mevcut kadrosunun arttırılması için yeni ilanlar açıklamıştı. Adayların bu alımlarda eğitim düzeyinde en az ön lisans mezunu olmaları ile ikinci pilot alımlarına başvuru yapabilecekleri belirtilmekte. THY kariyer portalı üzerinden uçak tiplerini başvuru şartlarını ve başvuruda izlenecek tüm adımlarını aktarıyor. Buna göre işin olsa ekibi olarak pilot adaylarına alımlarda detayları aktarıyoruz.

THY 2019 yılında pilot yetiştirme programlarına 173 aday daha eğitimlere başladı. Toplamda 2 Bin'den fazla sayıda personel ekip filosunda göreve başladı. THY ikinci pilot alımlarında ve ilanlarında da başvurular devam ediyor. Özellikle yetiştirilmek üzere ikinci pilot alımları için adayların ön lisans mezunu olmaları yeterli görülüyor. Diğer şartlarda ise yabancı dil bilgisine ihtiyaç duyuluyor. Adayların yabancı dil şartlarını taşımları da istenilmektedir

YETİŞTİRİLMEK ÜZERE İKİNCİ PİLOT İLANLARI;

Adayların T.C. vatandaşı olması ya da mavi kart sahibi olması gerekiyor. Eğitim düzeyinde ön lisans mezunu olmak, Yaş şartında 01/01/1989 tarihinden sonra doğmuş olmak, fiziki şartlarda boyda 157 cm ile 195 cm aralığında olmaları gerekmektedir. Beden kitle endeksi ise 20-30 aralığında olması gerekmektedir. Adayların adli sicil kaynının ve arşiv sicil kaydının bulunmaması istenilmekte, daha önce thy den fesih nedeniyle ayrılmamış olmaları gerekli olmaktadır. THY kariyer portalı üzerinde 13 farklı kadroda ve uçak tipinde personel alımları devam ediyor. Tüm alımlara erişmek için https://careers.turkishairlines.com/acik-pozisyonlar adresini ziyaret edebilirsiniz.

THY ALIM YAPILACAK UÇAK TİPLERİ VE KADROLAR;

THY A.O. Yetiştirilmek Üzere II. Pilot Alımı
Kaptan Pilot Geniş Gövde (B787)
Tecrübeli II. Pilot Geniş Gövde (A350)
Kaptan Pilot Geniş Gövde (A350)
Simülatör Uçuş Öğretmeni
Tecrübeli II. Pilot Geniş Gövde (B777, A330, A340)
Tecrübeli II. Pilot Dar Gövde (B737, A320)
Tipi Olan Tecrübesiz II. Pilot (B737, A320)
Kaptan Pilot Dar Gövde (B737, A320)
Kaptan Pilot Geniş Gövde (B777, A330, A340)
Tecrübeli II. Pilot Geniş Gövde (B787)

Editör: TE Bilisim