Türk Hava Yollarına tecrübeli ve tecrübesiz personeller alınacak.

Türk Hava Yolları A.O.'da istihdam edilmek üzere tecrübeli, tecrübesiz 2. pilot, kaptan pilot, kabin memuru, idari ve teknik personeller alınacak. Başvuruları alınmaya başlandı.

KAPTAN VE 2. PİLOT İLANLARI;

Türk Hava Yolları A.O.den yapılan personel alım ilanına göre tecrübesiz 2. pilot, yetiştirilmek üzere 2. pilot ile kaptan pilot alım ilanları yayımlandı.

Tecrübesiz 2. pilot alım ilanlarında başvuru ve değerlendirme sürecinde DLR-1 testi uygulanmasının ilerleyen süreçte uygulanacağı belirtildi. 2018 yılında CRM sürecinde 2 defa olumsuz alan adaylar yeniden sürece dahil edileceği belirtildi.

Kaptan pilot alımlarında ise başvurular devam ediyor. Adayların bir yıl içerisinde en az 250 saat uçuş yapmış olmaları ile istenilen sertifikalara sahip olmaları istenildi.

TEKNİK PERSONEL ALIMI;

İletişim Başkanlığından yapılan istihdam ilanında ise 3 yıl iş tecrübesi bulunan adayların 01.01.1985 ve sonra doğumlu olmaları ile İstanbul ilinde görevlendirilmek üzere başvurular kabul edilecek. Başvuruları kabul edilen adaylar sözlü ve sayısal yetenek sınavına alınacaklar. Ayrıca İngilizce sınavının yapılmasının ardından mülakat sınavına katılacaklar.

LİSE MEZUNU KABİN MEMURU ALIMI;

THY Kabin memuru alımlarında ise adayların 01/01/1988 ile 31/12/1997 yaş aralığında bulunması en az lise mezunu olmaları, iyi derece İngilizce bilmeleri, adli sicil ve arşiv kaydının bulunmaması istenilmektedir. Kabin memur alımlarında boy ve kilo ölçümlerinden gecen adaylar online uygulama test ve mülakat sınavlarına katılmaları ile iş teklifi yapılana adaylardan belge teslim etmeleri istenilecek.

Başvuru için: https://www.turkishairlines.com/tr-tr/kariyer/

Editör: TE Bilisim