Türkiye’nin ilk havacılık kurumu olan Türk Hava Yolları tarafından 2019 yılı itibari ile yapılan açıklamalardakurum bünyesinde istihdam edilmek üzere rekor sayıda hava yolları personeli alınacağı duyuruldu. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, yaptığı açıklamada kurum bünyesinde 2019 yılı için rekor sayıda bir personel alımı gerçekleştireceklerini açıklandı.THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ise bu yılın başında bir personel alım haberi vermiş ve gençlere "Gelin bu ailenin bir üyesi olun. Başvuru 4 Nisan'a kadar" şeklinde ifade ettiği alımlar için tarih olarak Ağustos- Eylül aylarını işaret etmişti. Buna göre kurumun ilerleyen aylarda ve 2019’un sonuna kadar kabin memurluğu olmak üzere farklı alanlarda alım ilanı yayınlanması bekleniyor.

Açık THY Pozisyonları

THY resmi internet sitesinde yer alan açık ilanlarda İstanbul’da görevlendirilmek üzere Kaptan Pilot Geniş Gövde (A350), Kaptan Pilot Geniş Gövde (B787), Kaptan Pilot Geniş Gövde (B777, A330, A340), II. Pilot Geniş Gövde (B777, A330, A340), II. Pilot Geniş Gövde (A350), II. Pilot Geniş Gövde (B787), Kaptan Pilot Dar Gövde (B737, A320), II. Pilot Dar Gövde (B737, A320), Simülatör Uçuş Öğretmeni alımı, Aydın’da görevlendirilmek üzere ise THY Uçuş Akademisi Aydın’da Görevlendirilmek üzere Yetiştirilmek Üzere Teorik Bilgi Öğretmeni ve THY Uçuş Akademisi Aydın’da Görevlendirilmek üzere Teorik Bilgi Öğretmeni alımı yapacağı ifade edildi.

İlgili ilanlara ve kadro şartlarına THY resmi sitesinde ulaşmak için tıklayınız.

THY Kabin Memurluğu Başvuru Şartları

THY tarafından 2019 yılı sonuna kadar yapılması beklenen kabin memurluğu alımında adayların sağlaması gereken şartlar geçtiğimiz alımlarda şu şekilde yer almıştır.

  • T.C. vatandaşı olmak veya mavi kart sahibi olmak
  • En az ön lisans derecesi mezunu olmak
  • 35 yaşını geçmemiş olmak,
  • Boy uzunluğunun 157 cm'den kısa, 195 cm'den uzun olmaması ve beden-kitle endeksine uygun olmak
  • Askerlik hizmetini tamamlamış veya eğitim başlangıç tarihi itibari ile en az 2 yıl tecil ettirebilmeyi taahhüt etmek
  • Adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydı bulunmamak
  • Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak
  • Başvuru tarihi itibariyle son 2 yıl içinde aşağıda belirtilen İngilizce dil sınavlarının birinden istenen minimum puanı belgelemek,
  • TOEFL puanı 60
  • IELTS puanı 6

Kabin Memuru İlanı Ne Zaman Yayınlanır?

THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı tarafından yapılan açıklamada 1150 civarı yeni kaptan, 2300 kabin ekibi alınacak olduğu ifade edilmekte olupbu yıl için toplamda 8 bini aşan istihdam planladıklarını açıklamıştı. Adayların açıklama sonrası meraklı bekleyişleri sürerken geçtiğimiz günlerde bu alımın ilk ayağı yapılmış olup yıl sonuna kadar yapılacak olan diğer adımlara yönelik alım ilanları beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim