Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen bir açıklamada THY bünyesinde 8 bin yeni personel alımı yapılacağı açıklanmış olup kurumun bu sayıyı tamamlamak üzere eksik kadrolarda alım yapması bekleniyor. BU noktada THY tarafından güncel olarak yayınlanan ilanlar takip ediliyor olup geçtiğimiz günlerde teknik kadrolarda alımlar gerçekleştirilmişti. Hem teknik hem de genel başvuruya açık ilanlar ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Teknik Kadro Alımları

Yapısal Bakım Personeli

T.C. Vatandaşı olmak, 01.01.1992 sonrasında doğmuş olmak, Adli sicil, adli sicil arşiv kaydı ve GBT kaydı bulunmamak, Teorik eğitimler süresince Eskişehir’de ve pratik eğitimlerde İstanbul'da ikameti ve kursa kesintisiz devamı kabul etmek, Herhangi bir sağlık problemi bulunmamak (İşitme kaybı, renk körlüğü, iki göz arası 4 Dioptriden fazla göz bozukluğu, BMI dengesizliği vb. ağır veya ince işçilik gerektiren işlere engel teşkil edebilecek rahatsızlıklar), Erkek adaylar için; askerliğini yapmış, askerlikten muaf veya askerliği tercihen en az 1 yıl tecilli olmak, CEFR (CommonEuropean Framework of Reference forLanguages) kriterlerine göre en az A2 Seviyesinde İngilizce bilgisine sahip olmak, Anadolu Teknik Liselerinin; Uçak Gövde Motor – Uçak Elektrik Elektronik ya da Meslek Yüksek Okullarının; Döküm, Endüstriyel Kalıpçılık, Endüstriyel Otomasyon, Gemi İnşaatı, Gemi Makineleri İşletme, Kaynak Teknolojisi, Lastik ve Plastik Teknolojisi, Makine, Makine Resim ve Konstrüksiyon, Metalurji, Mobilya ve Dekorasyon, Otomotiv Teknolojisi, Uçak Teknolojisi bölümlerinden mezun olmak.

Komponent Bakım Personeli

Diğer kadroda istenilen başvuru şartlarından farklı olarak Haberleşme Teknolojisi, Elektronik Teknolojisi, Endüstriyel Elektronik, Endüstriyel Otomasyon, Gemi Makineleri İşletme, Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi, Makine, Makine Resim ve Konstrüksiyon, Makine ve Metal Teknolojileri, Mekatronik, Metalurji, Otomotiv Teknolojisi, Tesviye bölümlerinden mezun olmak şartı aranmaktadır.

İlgili ilanlara erişmek için tıklayınız.

THY A.O. Uluslararası Kariyer Fırsatları

İlgili kariyer fırsatı kapsamında adaylar kabin memuru olmak üzere farkı kadrolar için genel başvuru yapabilmektedir. Başvuru Yapmak için adayların Başvuru yapılan ülkede kalıcı oturma iznine sahip olma (THY A.O. çalışma izni vermeyecek veya yardımcı olmayacaktır),En az lise mezuniyeti (tercihen lisans ya da ön lisans mezuniyeti),Sivil havacılık veya turizm alanında deneyim (en az 1 yıl),İyi derecede İngilizce ve tercihen mahalli dil bilgisi olma şartlarının sağlanması istenmektedir.

İlgili linke ulaşmak için tıklayınız.