Türk Hava Yolları uzun zamandır beklenen kabin memuru alımı ilanını geçtiğimiz hafta duyurmuştu. Daha önceki yapılmış olan açıklamalarda da ilanın 2019 yılında yayımlanacağı yönde söz verilmişti. Bu kapsamda adaylara verilen söz tutuldu ve Kabin memuru alımı ilanı yayımlandıç Başvuruların geçen hafta başlaması ile birlikte yoğun ilgi gören ve binlerce adayın başvuru yaptığı bu ilan için başvuru süreci hala devam ediyor. İşin Olsa ekibi olarak hazırladığımız bu haberimizde henüz başvuru yapmamış olan adaylar için bir kez daha detayları sizlerle paylaşacağız.

SADECE BAYAN ADAYLAR BAŞVURU YAPABİLECEK!

THY Kabin memuru alımları için sadece bayan adayların başvuru yapabileceğini belirtti. Bu bağlamda  Güler yüzlü, İletişim becerisi yüksek, Ekip çalışmasına yatkın ve Dinamik olan binlerce bayan aday başvuru yapabilecek. Toplam alım sayısı ise Türk Hava Yolları tarafından 7000 olarak belirtildi.

EN LİSE MEZUNU OLAN ADAYLAR BAŞVURU YAPABİLECEK!

Türk Hava Yolları sadece bayan alımları için en az lise mezunu olan adayların başvuru yapabileceğiniz belirtti. Ayrıca adayladan bunun dışında, Türk Havandaşı olmak, 01 Ocak 1989 ve 31 Aralık 1999 ve sonrası doğumlu olan adaylar bu ilana başvuru yapabilecekler.

Bunun dışında iyi derecede ingilizce biliyor olmak ve hatta İngilizce dışında ikinci bir yabancı dil bilmek tercih sebebi olduğunu belirten THY adaylardan Adli Sicil Kaydı ve/veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak ve Daha önce THY A.O. veya diğer havacılık kuruluşlarındaki uçuş görevlerinden disiplinsizlik veya sağlık nedeniyle ayrılmış olmamak şartı arayacağını açıkladı.

SAĞLIK ŞARTLARI VE FİZİKİ KOŞULLAR NEDİR?

Adayların yukarıdakş genel nitelikleri mutlaka taşıyor olmaları gereklidir. Ayrıca Kabin memurluğunun getirdiği diğer niteliklerde sağlık ve fiziki koşullar yer almakta. İşte Şartlar;

  • 160-180 cm. arası boya sahip olmak (Boy-kilo ölçümleri, THY A.O. veya THY A.O.’nun belirleyeceği kurum/kuruluş tarafından yapılmakta olup Ortaklığımız tarafından belirlenen oranlara uygun olmalıdır.)
  • THY A.O. Kabin Memuru üniforması giyildiğinde, vücudunun görünecek yerlerinde dövme, piercing, yanık ve yara izi vb. bulunmamak
  • Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Seçme süreçlerinde başarılı olan adaylarımızdan işe başlama aşamasında  Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce (SHGM) yetkilendirilmiş Havacılık Tıp Merkezlerinden sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları istenecektir.
  • THY A.O. Sağlık Müdürlüğü işyeri hekimleri “İşe Giriş Muayenesi” sırasında (SHGM yetkili Havacılık Tıp Merkezinden verilmiş uçuşa uygun olduğuna dair rapor olsa bile) THY A.O. iç prosedürleri çerçevesinde ek tetkik ve muayene yaptırılmasını isteyebilir.
  • THY A.O., belirlemiş olduğu işe giriş sağlık kriterleri çerçevesinde (SHGM yetkili Havacılık Tıp Merkezinden verilmiş uçuşa uygun olduğuna dair rapor olsa bile) adayın işe başlatılıp başlatılmayacağına karar verme hakkına sahiptir. Aday işe başlatılmaması halinde herhangi bir hak iddiasında bulunamaz.

EN AZ 5000 TL MAAŞ!

THY bünyesinde görev alacak Kabin memur uadayları oldukça dolgun bir maaş alacaklar. Bu yönde lise mezunu kapsamdamın ilk etapta 5 - 6 Bin TL, 5 Yıl deneyime sahip olamlar 7 - 8 bin TL ve 15 yıllık deneyime sahip olanlar 9 - 10 bin TL maaş almaktadırlarç

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR!

THY bayan kabin memuru alımı başvuru süreci geçtiğimiz hafta başlamış olup hala başvuru süreci devam etmektedir. Son başvuru tarihi belirtmeyen THY adaylardan yeterli sayıda başvuru aldığı taktirde başvuruları erişime kapatacaktır. 

Bu kapsamda başvurular, https://careers.turkishairlines.com/ üzerinden başvurmaları gerekmektedir. Yukarıdaki şartları taşımayanların ve internet başvurusu dışında herhangi bir şekilde başvuru yapanların başvurusu kabul edilmeyecektir

Editör: TE Bilisim