Türkiye'nin ve dünyanın en önde gelen hava yolu firmasından bir tanesi olan -THY- Türk Hava Yollarına 2020 kabin memuru alımları ne zaman yapılacak? Başvurular nasıl yapılacak ve başvuru şartları neler?

Bilindiği gibi ilk kez 1933 yılında Devlet İşletmesi idaresi olarak kurulan ve Milli Savunma Bakanlığına bağlı olduktan sonra Bayındırlık Bakanlığında 5 uçak ile taşımacılığa başlayan bugün geldiği noktada Avrupa’nın en büyük ve en prestijli hava yolları kurumlarından bir tanesi olmayı başardı. Buna göre personel alımı başvurularına başvuru yapmak isteyen adaylar en prestijli kurumda görev almak istemekteler.

THY KABİN MEMURU ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

THY Kariyer portalı üzerinden 5 departmanda 1 açık pozisyondan başvuru alıyor. International Career Opportunities at Turkish Airlines kadrosundaki alımlarda THY'nın uluslar arası ofislerinde personel olarak görev almak isteyen adaylar başvuru yapabilecekler. Kabin memuru olmak isteyen adaylar yeni ilanları bekliyor. Bu ilanlar 2020 yılı için ne zaman açıklanacak? Merakla bekleniyor. Gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

KABİN MEMURU NE İŞ YAPAR?

kabin memurların dünyanın farklı noktalarına yapılan uçuşlarda görevlendiriliyorlar. Kabin ekibi yolcuların ihtiyaçlarının giderilmesinde görevlendiriliyor. İhtiyaç bulunan kabin memuru alımları kariyer portalı üzerinden adaylara duyurulacak. Başvuru şartlarında; adayların İngilizce test ve yetkinlik testlerine tabi tutulacaklar. Boy, kilo testine tabi tutulacaklar. Mülakat aşamasından da olumlu alan adaylar sağlık raporlarını alarak işe başlayabilecekler.