THY personel alımı yapacak.

2019 yılı personel alımları kapsamında Türk Hava Yollarına yeni istihdamlar sağlanacak. Bugün yeni bir açıklama yapan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, hava yolu ulaşımına ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Bu açıklamalardan bir tanesi de personel istihdamlarına yönelik oldu. THY 2019 yılında 8 bin kişi daha istihdam yapacak.

THY PERSONEL ALIMI;

2019 yılında uçuş için 8 yeni hat açılacak. Türkiye'de bulunan havalimanlarında 1 milyon ilave ziyaretçi gelmesi için Avrupa ülkelerine yeni uçuşlar sağlandığı belirtildi. Ayrıca yeni açılan İstanbul Havalimanı işletmesinde yüzde 10 daha fazla kapasite artışı ile başlanacak. Bu sene 2 pistin bulunduğu hava limanında gelecek yıl 3 pist olacak. Dar gözde uçakla 60'tan fazla merkeze uçuş yapabildiklerini aktardı. Diğer yandan personel alımları konusunda ise 2019 yılında 8 bin yeni istihdam daha sağlanacak. Bu personeller kaptan ve kabin memuru kadrolarında olacak.

HANGİ KADROLARDA NE KADAR PERSONEL ALINACAK

Türk Hava Yolları firmasında 60 bin kişilik personel kapasitesine sahip. Kabin ekibi olarak 2300 kişi istihdam edilecek. Kaptan olarak 1150 civarında alım gerçekleşecek. Toplamda 8 bini aşan istihdam planlandı. 2019 yılında personel sayısı 68 Bin'e çıkartılacak. Diğer gelişmelerden anında haberdar olmak için işin olsa mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim